ford focus 2

Kde je umístěn pomocný válec spojky Ford Focus 2?

Výměna vypínacího válce spojky za vypínací ložisko spojky Ford Focus 2 2005-2008

Známkou nutnosti výměny vypínacího ložiska spojky je zvýšená hlučnost při sešlápnutí spojkového pedálu a vypínací válec spojky je únik pracovní kapaliny z něj.

Při výměně vypínacího ložiska spojky z důvodu hluku zkontrolujte stav lístků tlačné pružiny hnacího kotouče. Pokud jsou konce okvětních lístků v místech kontaktu s ložiskem silně opotřebené, vyměňte sestavu hnacího disku.

Vypínací ložisko 1 spojky je jedna jednotka s vypínacím pracovním válcem 2 spojky, připevněným k vnitřní stěně skříně 3 spojky třemi šrouby.

Budete potřebovat: 10mm nástrčný šroubovák, plochý šroubovák.

1. Demontujte převodovku (viz „Demontáž a montáž převodovky“), pokud nebyla demontována za účelem opravy spojky.

2. Pokud byla převodovka vyjmuta spolu s vypínacím potrubím hydraulické spojky, páčením šroubovákem.

3. . sejměte držák adaptéru z hrotu pracovního válce.

4. . a sejměte adaptér z hrotu.

5. Demontujte tři šrouby zajišťující pracovní válec ke skříni spojky.

6. . a vyjměte sestavu válce s vypínacím ložiskem spojky ze skříně spojky.

7. V případě potřeby vypáčte šroubovákem.

8. . odstraňte zámek hrotu.

9. . a odpojte hrot od pracovního válce.

Před montáží nové ložisko vyzkoušejte. Mělo by se snadno otáčet, bez zadrhávání nebo hluku a bez vůle.

10. Namontujte sestavu vypínacího válce spojky s ložiskem v opačném pořadí demontáže. Utáhněte šrouby upevňující pracovní válec ke skříni spojky na moment 10 Nm.

12. Odstraňte vzduch z hydraulického pohonu vypínání spojky (viz „Odvzdušnění hydraulického pohonu vypínání spojky“).

Výměna spojky na Ford Focus 2 kompletní návod s fotkami

zamena-scepleniya-ford-focus-2

Výměna spojky Ford Focus 2 Tento proces je velmi pracný a trvá poměrně dlouho, pokud se rozhodnete udělat to sami. Ale s touhou, některými nástroji, přítomností díry nebo nadjezdu je všechno možné. Chcete-li vyměnit spojku Ford Focus 2, budete muset zcela vyjmout převodovku z vozu. Pokud na to nejste připraveni, je lepší kontaktovat službu.

Zvláštností spojky Ford Focus je její hydraulický pohon, který se skládá z hlavního a pomocného válce. Kromě toho pracovní válec v podstatě přímo tlačí vypínací ložisko bez vidlice spojky. Samotný pomocný válec spojky Ford Focus je umístěn přímo ve skříni převodovky spolu s košem. Pro podrobnější představu o konstrukci spojky na Ford Focus nabízíme následující fotografii.

foto-zamena-scepleniya-ford-focus-2

Podrobnosti o spojkovém mechanismu Ford Focus 2

  • 1 – sestava vypínacího ložiska s pracovním válcem
  • 2 – plastový adaptér pro přívod kapaliny do pracovního válce
  • 3 – „košíková“ sestava spojky
  • 4 — vedený kotouč mechanismu spojky

Chcete-li vyměnit spojku, musíte demontovat převodovku. K tomu budete potřebovat nadjezd nebo jámu, protože krabici bude nutné úplně vytáhnout. Jít!
1. Umístěte vůz na inspekční příkop nebo nadjezd.
2. Demontujte řídicí jednotku motoru.
3. Vyjměte baterii.
4. Vyjměte podložku baterie.
5. Vyjměte pouzdro vzduchového filtru.
6. Demontujeme pohony předních kol, ale předtím vypustíme olej z krabice. Odšroubujeme šrouby kloubu CV na Ford Focus 2 k tomu budete potřebovat 13mm hlavu Demontujeme kola, kulový kloub a odstraníme vnější granáty z náboje kola. Levý pohon (ten krátký) je potřeba vytáhnout z převodovky. Chcete-li to provést, musíte vypáčit vnitřní kloub CV pomocí montážní čepele, abyste překonali odpor pojistného kroužku. Demontujte sestavu pohonu.
Pravý pohon (delší) nemá pojistný kroužek, protože je upevněn mezilehlým ložiskem. Sundáme kryt nosného ložiska s 13mm hlavou a opatrně sundáme pohon.
7. Vyjměte startér.

Uvolníme sedm svorek a sejmeme kryt skříně mechanismu řazení. Vytáhněte zámek pláště lanka řazení převodů a vyjměte jej z držáku.

1-zamena-scepleniya-ford-focus-2

2-zamena-scepleniya-ford-focus-2

Stisknutím tlačítka odpojte konec lanka od řadicí páky. Pomocí šroubováku odpojíme konec lanka od řadicí páky. Po vytažení zámku krytu lanka řazení vyjměte lanko z držáku.
Odstraňujeme oba kabely z pouzdra řazení.

3-zamena-scepleniya-ford-focus-2

Stisknutím západky odpojte kabelový blok od spínače zpětných světel. Odpojte držák kabelového svazku spínače zpátečky od převodovky.

4-zamena-scepleniya-ford-focus-2

Pomocí hlavy „8“ odšroubujte šroub zajišťující držák pro spodní kabelový svazek motoru z převodovky a posuňte jej na stranu. Pomocí šroubováku vyjměte držák z plastového adaptéru pracovního válce spojky.

5-zamena-scepleniya-ford-focus-2

Demontujeme armaturu trubky spojky z adaptéru spojkového válce.
Aby brzdová kapalina z hadičky nevytekla, nasadíme na její hrot gumovou krytku z odvzdušňovací armatury.

Demontujte zadní držák motoru a držák pohonné jednotky odšroubováním tří šroubů, které jej zajišťují.

6-zamena-scepleniya-ford-focus-2

Instalujeme nastavitelné dorazy pod motor a převodovku. Pomocí objímky s prodloužením „13“ odšroubujte levý a pravý horní šroub zajišťující krabici. Demontujte levý držák motoru a držák pohonné jednotky odšroubováním dvou šroubů a matice, které jej zajišťují. Pomocí 13mm klíče nebo nástrčného klíče odšroubujte sedm šroubů připevňujících převodovku k motoru. Jeden ze šroubů by měl být vyšroubován pouze o dvě až tři otáčky a ponechán v závitu pro pojištění. Upevňovací šrouby převodovky mají různou délku a musí být nainstalovány ve správných pozicích. Abyste předešli záměně šroubů během montáže, můžete je označit. Po odšroubování zbývajícího šroubu vyjměte převodovku z vozu.

7-zamena-scepleniya-ford-focus-2

Buďte opatrní, protože motor je namontován na stojanu a podepřen pouze jedním pravým držákem hnacího ústrojí. Kromě toho stojí za zvážení, že převodovka Ford Focus váží poměrně hodně, takže na demontáž převodovky budete potřebovat asistenta.

Aby bylo možné odšroubovat spojkový koš ze setrvačníku, budete potřebovat 10mm objímku. Odšroubovali jsme šest šroubů zajišťujících „koš“ k setrvačníku, který drží setrvačník v otáčení pomocí šroubováku vloženého mezi jeho zuby a opřeného o výstupek. olejová vana.

8-zamena-scepleniya-ford-focus-2

Po odšroubování šroubů vyjměte „koš“ a hnaný kotouč spojky. Při montáži nové spojky by měl být hnaný kotouč vystředěn vůči setrvačníku pomocí speciálního trnu (který imituje vstupní hřídel převodovky). Pokud jej nevycentrujete, krabici jednoduše neumístíte na místo. Mimochodem, v tomto případě může být jako trn pro Ford Focus 2 vhodná běžná hlava „12“ (50 mm dlouhá a 17/15 mm v průměru).

9-zamena-scepleniya-ford-focus-2

Při instalaci je samotný „koš“ vystředěn na třech čepech zalisovaných do setrvačníku. Podívejte se na fotografii těsně nahoře.
Sestavíme jednotku a namontujeme převodovku v opačném pořadí.

Při montáži převodovky Ford Focus 2 na motor je nutné mít po ruce její upevňovací šroub. Budete ho potřebovat k zajištění krabice proti pádu. Nejprve byste se měli ujistit, že šroub lze snadno (ručně) zašroubovat do jeho závitového otvoru. Při montáži skříně na motor je nutné nasměrovat vstupní hřídel tak, aby drážky hřídele zabíraly s drážkami hnaného kotouče spojky. Pro správné vystředění skříně otočte její tělo tak, aby vodicí pouzdra zalisovaná do bloku válců byla zarovnána s otvory v převodovce. Poté utáhněte připravený šroub. Poté, co se ujistíte, že je krabice správně nainstalována, utáhněte zbývající šrouby. Po instalaci pohonů s klouby CV nezapomeňte před demontáží pohonů přidat olej do krabice, kterou jste vypustili.

  1. Výměna spojky Toyota Corolla – podrobný návod s fotografiemi
  2. Výměna hydraulického spojkového válce na Ford Focus – kompletní návod s fotografiemi
  3. Výměna zadních ramen nápravy na Ford Focus 2 návod s fotografiemi

Zajímavé:
Proč zadní příčník Ford Focus číslo artiklu.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button