ford focus 2

Kde je umístěna nádržka ostřikovače ford focus 2?

Vyjmutí nádržky ostřikovače na Ford Focus 2 je docela snadné. Na to však mají motoristé poměrně často otázky. Tento detail je pro každý stroj nesmírně důležitý. Faktem je, že je to kapalina do ostřikovačů spárovaná se stěrači, která vám umožní vyčistit čelní sklo a zadní sklo včas a dostatečně pro pohodlnou a bezpečnou jízdu. Pokud dojde k nějaké poruše a tento prvek je třeba odstranit, jak to udělat?

Pro začátek si všimneme, že nádrž je umístěna pod pravým křídlem. A proto, abychom ji odstranili, je nutné v této oblasti pracovat.

Operace se provádí s použitím minima nástrojů. K tomu potřebujete nástrčkovou hlavu na 10 a plochý šroubovák. Pokud máte tyto nástroje, můžete se pustit do práce.

Všimněte si, že „podložka“ má ve svém designu různé detaily. Nese také informace od výrobce. V některých případech je nutné odstranit nádobu nejen pro její výměnu, ale také pro instalaci dalších dílů. Právě z tohoto důvodu by náš článek mohl zajímat majitele Focusů druhé generace.

Přečtěte si také: Základní nuance ladění Ford Focus 1

Vlastnosti odstranění nádrže

Nádržka na ostřikovač

Chcete-li tedy demontovat nádržku ostřikovače z druhé generace Focus restyle, musíte provést následující kroky:

  • odpojte mínus od baterie;
  • odšroubujte ochranný kryt z pravého křídla;
  • odšroubujte upevnění a sejměte hrdlo nádržky ostřikovače;
  • demontujte pravé křídlo Focusu;
  • odšroubujte upevňovací šrouby a vyjměte vložku pravého blatníku;
  • odpojte hadice vedoucí k ostřikovači čelního skla;
  • odpojte stejné hadice ze zadního okna (u kombi nebo hatchbacku);
  • k nádrži jsou připojeny vodiče, které je také třeba odpojit (k tomu stiskněte západku, po které bude možné odpojit konektor);
  • odšroubujte upevňovací šrouby podložky, které jsou umístěny jak vzadu, tak vpředu;
  • odsuňte ji stranou a demontujte.
Zajímavé:
Jak vyměnit žárovku ford focus 2.

Tím je odstranění nádržky ostřikovače dokončeno, to však není vše. Dále musíte provést řadu kroků. Nejprve vypusťte veškerou kapalinu do ostřikovačů, protože ji lze znovu použít. Všimněte si, že musíte vyjmout nádrž přes nejširší místo v křídle Focusu. K tomu se trochu pohne a vytáhne se. Pokud jde o instalaci, zde musíte udělat vše přesně stejně, ale v opačném pořadí. V tomto případě by měl držák pasovat do nejužší části křídla.

Čtěte také: Kufr Ford Focus 2: objem, typy, velikosti některých úprav

Po vyjmutí samotné nádrže z vozu ji lze rozložit na díly. K tomu také dodržujeme určitou posloupnost. Stiskněte západku a odstraňte dráty, které vedou k čerpadlu. Poté bude možné odpojit hadice vedoucí do nádrže. Elektrickou pumpu vyjmeme vypáčením šroubovákem. Musíte také uložit těsnicí manžetu čerpadla, která bude potřeba při opětovné instalaci konstrukce. Druhý Focus je poměrně jednoduchý, ale opravy vyžadují přísné dodržování všech pokynů.

Všimněte si, že pokud bylo pouzdro během demontáže poškozeno, bude muset být nahrazeno novým dílem, protože nebude schopné plně plnit své funkce. Pokud byl postup vyjmutí nádržky proveden za účelem výměny hadic ostřikovače, bude nutné je nejprve odpojit od držáku a od samotného čerpadla. Pokud je třeba vyměnit trysku, musíte udělat následující: pomocí šroubováku vypáčit hadici, kterou prochází chladicí kapalina. Dále odstraňte držák a trysku. Po výměně potřebných prvků je nutné provést odběr v opačném pořadí.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button