ford focus 2ford focus 3

Proč při odvzdušňování spojky ford focus 3 neteče kapalina

Postup pro odvzdušnění samotné spojky Ford Focus 2 – jehož video je uvedeno ve spodní části článku, je poměrně jednoduché a nevyžaduje mnoho času a kvalifikaci automechanika. Stačí si pečlivě přečíst námi nabízený materiál a přísně dodržovat všechny body návodu.

Díly spojky Ford Focus

Hydraulický pohon má společnou nádrž s brzdovým systémem. V důsledku toho je zpravidla po výměně brzdové kapaliny a načerpání všech součástí brzdového systému zapotřebí odvzdušnění a systém spojky. Pokud se vám pohyb pedálu zdá „měkký“, znamená to, že v systému pohonu spojky je vzduch, který je potřeba zlikvidovat.

Krvácení spojky

Těsně před začátkem odvzdušňování seřiďte samotnou spojku. Pointa je, že čerpání systému je neúčinné, pokud nedochází k volnému pohybu pístu tlačného prvku hlavního válce, který hraje roli uzavíracího ventilu, a při absenci zdvihu bude v uzavřeném stavu.

Sada nástrojů

  • klíč pro „jedenáct“;
  • klíč k „sedmnáctce“;
  • sada šroubováků;
  • brzdová kapalina;
  • nádoba na vypouštění starého;
  • hadice nebo trubka pro odvzdušňování, jejíž průměr se shoduje s průměrem vypouštěcí armatury;
  • asistent.

Krok za krokem

Pokud jste sešlápli spojku a úplně ji nerozpojíte, a zároveň uslyšíte při zapínání zpátečky specifický zvuk skřípání, je pravděpodobné, že je hydraulický pohon unášený vzduchem a je třeba ho napumpovat.

Kromě toho je odvzdušnění také nutné, pokud jste vyměňovali kapalinu v hydraulickém pohonu nebo po opravách souvisejících se ztrátou těsnění.

Je bezpodmínečně nutné zkontrolovat kapalinu v nádržce hlavního brzdového válce, protože je běžná, a v případě potřeby ji doplnit na předepsanou dávku.

  1. Odšroubujte uzávěr ventilu, abyste odstranili vzduch z pracovního válce. Sejmutí uzávěru ze spojky
  2. Přes ventil je třeba natáhnout hadici, jejíž druhý konec spustit do kanystru s brzdovou kapalinou. Pokud pracujete s partnerem, pak mu dejte povel, aby čtyřikrát až pětkrát s pár sekundovým zpožděním zmáčkl spojku, a pak ho nechte vymáčknutou.
  3. Ventil vyšroubujte asi o tři čtvrtě otáčky, při použití druhého klíče je nutné držet adaptérovou armaturu hlavního válce vypínacího aktoru. Tekutina z tuby začne vytékat do připravovaných pokrmů, přičemž v ní budou vzduchové bubliny. Odvzdušňovací šroubení jsme odšroubovali o něco více než půl otáčky
  4. Našroubujte ventil a dejte asistentovi pokyn, aby sešlápl pedál.
  5. Dělejte to, dokud kapalina vytékající z trubice nebude mít žádné bubliny.
  6. Při čerpání průběžně sledujte hladinu. V žádném případě nesmí klesnout pod minimální známku. S doplňováním kapaliny se neopožďujte – v opačném případě, pokud hladina klesne velmi nízko, může být v systému vzduch a všechny operace bude nutné opakovat znovu.
  7. Utáhněte ventil a uzávěr, pokud je to nutné, přiveďte kapalinu v nádrži na požadovanou rychlost.

Po dokončení těchto prací je nutné zkontrolovat funkčnost systému. K tomu je potřeba sešlápnout pedál až na doraz a zkontrolovat zdvih tlačníku pístu. Mělo by to být v rozmezí 27-28 milimetrů. Pokud je tento parametr jiný, je nutné seřídit spojku.

Doporučení! Spojku je nutné odvzdušňovat pouze kapalinou doporučenou výrobcem. V opačném případě dojde k roztažení pryžových dílů, což bude mít negativní důsledky až po selhání celého spojkového systému.

Video „Správné odvzdušnění spojky“

Toto video na stánku ukazuje, jak správně provádět pumpování na autech různých modelů.

  • Spojku Ford Focus 2 vyměníme doma
  • Jak vyměnit chladicí kapalinu na Ford Focus 2
  • Tipy a výměna kapaliny posilovače řízení pro Ford Focus II a I

Zajímavé:
Jaký druh nemrznoucí směsi se nalévá do Ford Focus 3.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button