ford focus 2

Co dělat, když hladina oleje neukazuje ford focus 2

Mám motor Focus 2.0, chci zkontrolovat olej, vytáhnu měrku, ale je prázdná. Všemi způsoby jsem to zkontroloval, projel, pak jsem počkal 10-20 minut, než motor vychladl, pak když byl studený, otočil jsem ho různými směry. Všude je povrch rovný. Když jsem před 1500 km měnil olej a doléval olej nový, i tehdy byla měrka suchá. Lampa se nerozsvítí.
Co dělat
Je děsivé takhle jezdit, co když tam opravdu není olej, co když to klepe nebo naopak naliju víc, než je nutné.
Bastarde, Fordy samozřejmě mají měrku, ale co se dá dělat?? Nebo jak zjistit hladinu oleje?

Nejlepší odpověď

Vytáhnete měrku, zpravidla bude suchá, otřete ji, zasuňte, rolujte o 360 stupňů kolem své osy! Podruhé vždy na rovině.

AlexanderStudent (165) před 5 lety
No, stejně jsem popsal, co jsem udělal, jakmile jsem to neotočil, no, je logické, že podruhé..
Oracle (66133) Přidejte olej. 50-70 gr.
Jiné odpovědi

Doplňte do poloviny rysky měrky. To říkají Fordové. A tlak bude, i když olej téměř dosáhne měrky. Ale na nerovné silnici v tomto případě mohou být mezery v zachycení olejového čerpadla.

Takže po cestě zůstala jen usazenina, protože na měrce není žádný olej
AlexanderStudent (165) před 5 lety
Jo a když jsem vyměnil olej a nalil do něj 4 a haléř litry, tak tam zřejmě byly jen srážky.

Hrom 43 Osvícený (38011) tak koukni pod spodek, může to protékat, dej pod to noviny a koukni, jestli to odkud kape, motor taky může žrát, samozřejmě ne v takovém množství

Zajímavé:
Kolik oleje se nalije do motoru Ford Focus 1.8.

Měrka není správná nebo není zcela zasunutá. Pokud jsem při poslední výměně oleje naplnil podle návodu a měrka byla suchá a nedosáhla ani alespoň špičkou, pak se závěr navrhl sám. Ale to za předpokladu, že auto bylo zaparkováno na rovné ploše bez svahu. Kupte si delší měrku, doplňte olej podle plnicího objemu a dejte si značky, abyste se uklidnili. Mezi min a max, myslím, že můžete odhadnout, jaká by měla být vzdálenost a kolik to bude oleje. Například 1 litr oleje se vejde mezi horní a dolní značku.

Sonda je nejprimitivnější a bezproblémové zařízení. Nevěřil bych žárovce, ale věřil bych sondě, pokud by byla originální

Vypadá to, že měrka není původní nebo je doraz na měrce posunutý dolů. Být tebou, zajel bych ke stejnému Fordu a požádal tě, abys to zkontroloval měrkou a porovnal. Slušný člověk se neodmítne. Stačí vysvětlit, v čem je problém.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button