News

Jak zaregistrovat snímače tlaku v pneumatikách pro Kia Sportage

Samara63 je offline

Při procházení internetu jsem našel informaci, že je potřeba propojit se systémem nové senzory. Proto přišel dotaz, jestli je nutné vázání, tak při výměně pneumatik, pokud je kolo umístěno na špatném místě, v případě poklesu tlaku se rozsvítí prasklá pneumatika, která neodpovídá skutečnosti. panelu. Omlouváme se za zmatek. Senzor je např. registrován jako přední pravý, ale jako přední levé nainstalovali disk s tímto senzorem, na panelu se zobrazí informace o nefunkčnosti pravého kola, i když ve skutečnosti to bude levé. Otázkou tedy je, zda je možné toto nedorozumění nějak odstranit bez návštěvy úředníků? Nebo jsem něco špatně pochopil?

03.07.2016, 17:11 #2

Serge je offline

Sportmaster (109) Registrace 13.06.2016 Město Ruské federace Smolensk Comfort 2.0 MPI 4WD Zprávy 554

100 14

Situace není zcela jasná, někteří říkají, že samotné senzory jsou registrovány ******.ru/l/9858064 drive2 místo teček

Naposledy upravil Serge; 03.07.2016 v 17:13.

03.07.2016, 18:39 #3

ast05 je offline

Sportyaga (31) Registrace 14.03.2016 Město Togliatti Prestige 2.0 Crdi 4WD Zprávy 133

21 5

CitovatZpráva od 63 Zobrazit zprávu

Při procházení internetu jsem našel informaci, že je potřeba propojit se systémem nové senzory. Proto přišel dotaz, jestli je nutné vázání, tak při výměně pneumatik, pokud je kolo umístěno na špatném místě, v případě poklesu tlaku se rozsvítí prasklá pneumatika, která neodpovídá skutečnosti. panelu. Omlouváme se za zmatek. Senzor je např. registrován jako přední pravý, ale jako přední levé nainstalovali disk s tímto senzorem, na panelu se zobrazí informace o nefunkčnosti pravého kola, i když ve skutečnosti to bude levé. Otázkou tedy je, zda je možné toto nedorozumění nějak odstranit bez návštěvy úředníků? Nebo jsem něco špatně pochopil?

PS tato otázka se objevila po přečtení této stránky http://alltpms.ru/katalog/propiska-datchikov.html

Přečtěte si fórum taxonklubu. Auto se prodává déle než naše. A není potřeba tam registrovat senzory. Oni sami se nacházejí pár kilometrů daleko. Na nový Taxon a Sportage 4 je nainstalován modernější systém.

2021 Kia Sportage Emergency Response Systém monitorování tlaku v pneumatikách (TPMS)

Systém monitorování tlaku v pneumatikách KIA Sportage

• Tlak v pneumatikách lze zkontrolovat v asistenčním režimu na přístrojové desce.
• Tlak v pneumatikách se zobrazí 1–2 minuty po zahájení jízdy.
• Pokud se tlak v pneumatikách nezobrazí, když vozidlo stojí, na displeji se zobrazí „Drive to display“. Po cestě nezapomeňte zkontrolovat tlak v pneumatikách.
• Jednotky tlaku v pneumatikách lze změnit v režimu vlastního nastavení na přístrojové desce.
Každá pneumatika by měla být zkontrolována, včetně rezervní (je-li ve výbavě); Pneumatiky se kontrolují jednou měsíčně za studena a v případě potřeby se nahustí na tlak doporučený výrobcem vozidla, který je uveden na typovém štítku vozidla nebo na štítku s tlakem v pneumatikách.
(Pokud je vaše vozidlo vybaveno pneumatikami, které mají jiný rozměr než ty, které jsou uvedeny na štítku s hodnocením pneumatik nebo na štítku s tlakem v pneumatikách, budete muset určit, jaký tlak vyžadují.)
Jako další bezpečnostní prvek je vozidlo vybaveno systémem monitorování tlaku v pneumatikách (TPMS), který rozsvítí indikátor, když tlak v jedné nebo více pneumatikách výrazně poklesne. Pokud se rozsvítí kontrolka nízkého tlaku v pneumatikách, co nejdříve zastavte, zkontrolujte stav pneumatik a nahustěte je na správný tlak. Při jízdě na pneumatikách s nedostatečným tlakem se mohou přehřát a prasknout. Podhuštěné pneumatiky navíc zvýší spotřebu paliva, zkrátí životnost běhounu a mohou ovlivnit ovladatelnost vozidla a brzdný výkon.
Je třeba poznamenat, že systém TPMS nemůže sloužit jako náhrada správné údržby pneumatik. Je odpovědností řidiče udržovat správný tlak v pneumatikách a neměl by čekat, až se rozsvítí varovná kontrolka TPMS, která signalizuje, že tlak v pneumatikách je příliš nízký.
Vozidlo je také vybaveno indikátorem poruchy systému TPMS, který signalizuje problémy s jeho provozem. Indikátor poruchy systému TPMS je kombinován se signálem nízkého tlaku v pneumatikách. Pokud systém detekuje poruchu, tato kontrolka bliká přibližně 1 minutu a poté zůstane svítit. Tato sekvence se opakuje při každém nastartování vozidla, dokud není závada odstraněna. Pokud indikátor poruchy TPMS bliká přibližně 1 minutu a poté zůstane svítit, systém nemusí detekovat nebo hlásit nízký tlak v pneumatikách.
Problémy se systémem TPMS mohou nastat z různých důvodů, včetně instalace náhradních nebo nových pneumatik nebo kol na vozidlo, které brání správnému fungování systému TPMS. Po výměně jedné nebo více pneumatik nebo ráfků na vašem vozidle zkontrolujte stav indikátoru poruchy systému TPMS, abyste se ujistili, že výměna nebo nové pneumatiky nebo ráfky neovlivňují správnou funkci systému TPMS.
Poznámka:
V následujících případech by měl být systém zkontrolován v odborné dílně. Společnost Kia doporučuje, abyste se obrátili na autorizovaného prodejce nebo servisního partnera Kia.

1. Výstražná kontrolka nízkého tlaku v pneumatikách/výstražná kontrolka TPMS se nerozsvítí po dobu tří sekund, když je spínač zapalování otočen do polohy ON nebo motor běží.
2. Indikátor poruchy TPMS bliká asi jednu minutu a poté zůstane svítit.
3. Kontrolka polohy pneumatiky s nízkým tlakem trvale svítí.

Upozornění na nízký tlak v pneumatikách pro KIA Sportage

Upozornění na nízký tlak v pneumatikách

Signál o nízkém tlaku v pneumatikách

Upozornění na nízký tlak v pneumatikách pro KIA Sportage

A: Nízká tlak.
Pokud se rozsvítí kontrolky monitorování tlaku v pneumatikách a na LCD displeji přístrojové desky se zobrazí varovná zpráva, došlo v jedné nebo více pneumatikách k výraznému poklesu tlaku. Signál nízkého tlaku v pneumatice signalizuje rozsvícením příslušné výstražné kontrolky, u které pneumatiky dochází k výraznému poklesu tlaku.
Pokud se některá ze světel rozsvítí, okamžitě zpomalte, vyhýbejte se ostrým zatáčkám a počítejte s delší brzdnou dráhou. Zastavte a co nejdříve zkontrolujte stav vašich pneumatik. Nahustěte pneumatiky na tlak uvedený na servisním štítku vozidla nebo na štítku s tlakem v pneumatikách umístěném na vnějším panelu B sloupku na straně řidiče. Pokud je čerpací stanice daleko nebo pneumatika nedrží tlak, měli byste pneumatiku vyměnit za náhradní.
Pokud po výměně prázdné pneumatiky za náhradní pneumatiku jede vozidlo rychlostí vyšší než 10 km/h po dobu 25 minut, může dojít k následujícímu:
• Kontrolka poruchy systému monitorování tlaku v pneumatikách (TPMS) bude blikat přibližně jednu minutu a poté zůstane svítit, protože rezervní pneumatika nemá snímač TPMS (vozidlo nemá rezervní pneumatiku s nainstalovaným snímačem).
• Kontrolka poruchy systému monitorování tlaku v pneumatikách (TPMS) zůstane za jízdy svítit, protože rezervní pneumatika nemá snímač TPMS (vozidlo nemá nainstalovanou rezervní pneumatiku s nainstalovaným snímačem).
Poznámka:
— Během zimy nebo chladného počasí se může rozsvítit kontrolka nízkého tlaku v pneumatikách, pokud je úroveň tlaku v pneumatikách upravena za teplého počasí. To neznamená, že systém TPMS selhal, protože tlak v pneumatikách při nízkých teplotách klesá.
— Při jízdě s vozidlem z zóny s vysokou teplotou do zóny s nízkou teplotou nebo naopak, nebo když se okolní teplota zvyšuje nebo snižuje, měli byste zkontrolovat tlak v pneumatikách a upravit jej na doporučenou úroveň.
— Naplnění pneumatik příliš velkým množstvím vzduchu nezpůsobí zhasnutí kontrolky nízkého tlaku v pneumatikách. To je způsobeno tím, že čerpadlo má určitou přípustnou chybu výkonu. Výstražná kontrolka nízkého tlaku v pneumatikách zhasne, když tlak v pneumatikách stoupne nad doporučený tlak v pneumatikách.
— Příliš nízký tlak v pneumatikách může způsobit ztrátu kontroly nad vozidlem a prodloužení brzdné dráhy. Pokud jezdíte pneumatiky s nízkým tlakem po dlouhou dobu, mohou se přehřát a selhat.

Indikátor poruchy systému monitorování tlaku v pneumatikách KIA Sportage

Indikátor poruchy systému monitorování tlaku v pneumatikách (TPMS).

Pokud dojde k problému se systémem monitorování tlaku v pneumatikách, tato kontrolka bude jednu minutu blikat a poté zůstane svítit.
V takovém případě by měl být systém zkontrolován ve specializované dílně, aby se zjistila příčina problému. Společnost Kia doporučuje, abyste se obrátili na autorizovaného prodejce nebo servisního partnera Kia.
Poznámka:
Pokud dojde k poruše systému TPMS, varování o nízkém tlaku v pneumatikách se nemusí zobrazit, i když jsou pneumatiky vypuštěny.

Poznámka:
– Indikátor poruchy TPMS bude blikat přibližně jednu minutu a poté zůstane svítit, pokud vozidlo jede v blízkosti elektrického vedení nebo rádiových vysílačů, jako jsou policejní stanice, vládní nebo vládní agentury, vysílací stanice, vojenská zařízení, letiště, reléové věže atd. e. To může bránit správnému fungování systému monitorování tlaku v pneumatikách.
– Indikátor poruchy TPMS bude blikat přibližně jednu minutu a poté zůstane svítit, když se používají sněhové řetězy nebo je vozidlo zapnuto a používáte elektronická zařízení, jako je notebook, nabíječka mobilního telefonu, dálkový startér, navigátor atd. To může zabránit systém sledování tlaku v pneumatikách nefunguje správně.

Výměna kola za TPMS (Tire Pressure Monitoring System)

Pokud máte defekt pneumatiky, rozsvítí se kontrolka nízkého tlaku v pneumatikách a kontrolka polohy pneumatiky. V takovém případě by měl být systém zkontrolován ve specializované dílně. Společnost Kia doporučuje, abyste se obrátili na autorizovaného prodejce nebo servisního partnera Kia.
Poznámka:
Doporučujeme používat schválený tmel Kia. Při výměně pneumatiky odstraňte těsnicí prostředek ze snímače tlaku v pneumatikách a ráfku kola.

Každé kolo je vybaveno snímačem tlaku, který je instalován v pneumatice hned za ventilkem. Je nutné použít kola s TPMS. Pneumatiky by měly být servisovány ve specializované dílně. Společnost Kia doporučuje, abyste se obrátili na autorizovaného prodejce nebo servisního partnera Kia. Pokud se po výměně kola s defektem za rezervní vůz pohybuje rychlostí vyšší než 10 km/h po dobu 25 minut, jsou možné následující případy.
• Kontrolka poruchy systému monitorování tlaku v pneumatikách (TPMS) bude blikat přibližně jednu minutu a poté zůstane svítit, protože rezervní pneumatika nemá snímač TPMS (vozidlo nemá rezervní pneumatiku s nainstalovaným snímačem).
• Kontrolka poruchy systému monitorování tlaku v pneumatikách (TPMS) zůstane za jízdy svítit, protože rezervní pneumatika nemá snímač TPMS (vozidlo nemá nainstalovanou rezervní pneumatiku s nainstalovaným snímačem).
Pokles tlaku v pneumatikách nelze vždy zjistit vizuální kontrolou. K měření tlaku v pneumatikách používejte kvalitní měřič tlaku v pneumatikách. Je třeba poznamenat, že když je pneumatika zahřátá (během jízdy), bude indikátor ukazovat vyšší tlak ve srovnání se studenou (pokud vůz stál alespoň tři hodiny nebo ujel méně než 1,6 km během této doby čas).
Před kontrolou tlaku nechte pneumatiku vychladnout. Před nahuštěním na doporučený tlak se ujistěte, že je pneumatika studená.
Pneumatiky se považují za studené, pokud bylo vozidlo zaparkováno po dobu tří hodin nebo během této doby ujelo méně než 1,6 km.
Poznámka:
— Je-li vaše vozidlo vybaveno systémem sledování tlaku v pneumatikách, doporučuje se používat těsnicí prostředek schválený společností Kia. Tekutý těsnicí prostředek může poškodit snímače tlaku v pneumatikách.
— Systém TPMS nemůže varovat před vážným náhlým poškozením pneumatiky způsobeným vnějšími faktory, jako jsou hřebíky nebo úlomky vozovky.
— Pokud si všimnete, že se vozidlo pohybuje nestabilně, okamžitě sundejte nohu z plynového pedálu, postupně lehce zatlačte na brzdový pedál a pomalu sjeďte ze silnice na bezpečné místo.
— Změna, úprava nebo deaktivace součástí systému monitorování tlaku v pneumatikách (TPMS) může nepříznivě ovlivnit schopnost systému upozornit řidiče na nízký tlak v pneumatikách a/nebo na poruchy systému TPMS. Změna, úprava nebo deaktivace součástí systému monitorování tlaku v pneumatikách (TPMS) může vést ke zrušení záruky na vaše vozidlo.

Zajímavé:
V chladném počasí se Škoda Okavia z nějakého důvodu nezahřívá.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button