ford focus

Jak zjistit, který rok je model Ford Focus st

1FADP3L9XJL332316

Získejte bezplatný přístup k archivovaným snímkům požadovaného vozidla jeho kontrolou pomocí VIN na webu vincheck.by. Poskytujeme aktuální fotografie vozidel, která přišla do aukcí Copart a IAAI, abyste se mohli blíže podívat na vozidlo, které hledáte.

Ford je legendární americká automobilka, která měla obrovský vliv na globální automobilový průmysl. Je známá svými inovativními řešeními a širokou škálou modelů.

Ford je americká automobilka založená Henry Fordem v roce 1903.

Ford Model T, uvedený na trh v roce 1908, je považován za první sériově vyráběný automobil v historii.

Ford Mustang je legendární muscle car představený v roce 1964, který ztělesňuje ducha svobody a rychlosti.

Ford F-Series je nejprodávanější řadou pickupů v Severní Americe, která je známá svou spolehlivostí a výkonem.

Ford agresivně usiluje o technologii elektrických vozidel, včetně modelů jako Mustang Mach-E a F-150 Lightning.

Jak vypadá VIN auta?

Struktura VIN kódu automobilu obsahuje 17 znaků, které představují latinská písmena a číslice. Jedinečnost tohoto kódu není omezena na sériová čísla modelu, ale vztahuje se na každé konkrétní vozidlo. I s vizuální identitou při montáži, konfiguraci a dalších parametrech dostává každý vůz při výrobě svůj jedinečný VIN kód. Tento kód lze přirovnat k biometrickým údajům nebo identifikačnímu číslu osoby, protože umožňuje sledování historie pohybu, aktivity a přítomnosti v různých databázích.

Role a význam značky auta: Klíčové aspekty při výběru vozidla

Při výběru vozidla hraje důležitou roli značka vozu. Jde o obchodní název spojený s konkrétním výrobcem. Znalost značky vám umožní nejen určit, kdo auto vyrobil, ale také vám poskytne představu o jeho stylu, výkonu a celkové pověsti na trhu.

Každá značka vozu má obvykle své vlastní charakteristiky a jedinečné vlastnosti. Například spolehlivost a odolnost může být charakteristickým znakem japonských značek, jako je Toyota a Honda, zatímco německé značky jako BMW a Mercedes-Benz mohou být známé svou vysokou úrovní techniky a luxusu.

Jakmile znáte značku auta, můžete také snadno najít model, který vás zajímá. Pokud například dáváte přednost sportovním vozům, možná se budete chtít podívat na značky známé svými vynikajícími sportovními vozy, jako je Chevrolet Corvette nebo Porsche 911.

Kromě obecných charakteristik však může mít každý model v rámci značky své vlastní jedinečné vlastnosti. Při výběru vozu je proto také důležité prostudovat konkrétní modely a zde vám kontrola VIN na našem webu vincheck.by může poskytnout užitečné informace o historii konkrétního vozu, včetně údajů o nehodách, opravách a mnoho dalšího .

Ford Focus ST restyling 2008, hatchback 3 dveře, 2. generace, II (03.2008 – 12.2010) – technické specifikace a výbava

Ford Focus ST 2008-2010

V roce 2008 prošel sportovní hatchback Ford Focus ST drobnými změnami spojenými s restylingem. Kompletně aktualizována byla přední část karoserie, kde byla vyměněna kapota, světlomety, nárazník a blatníky. Pro lepší chlazení se zvětšil vstup vzduchu v nárazníku, zatímco horní maska ​​falešného chladiče se naopak stala elegantnější a užší. Zajímavé lakonické řešení s mlhovými světly, které jsou nyní jednoduše orámovány hlubokými výklenky. Vůz dostal nová 18palcová kola s propracovanějším designem. Vzadu je vidět jiný nárazník s upravenými světly, navíc je nyní výraznější zadní difuzor. Turbomotor, naladěný na 225 koní, dostal upravený adaptivní systém řízení motoru.

Uvnitř si Ford Focus zachovává četné sportovní atributy. Patří mezi ně skořepinová sedadla Recaro a snadno uchopitelný tříramenný volant ST, kovové pedály a jako bonus přídavné měřiče plnicího tlaku, teploty oleje a tlaku oleje na palubní desce. Mezi standardní prvky patří startování Ford Power tlačítkem a bi-xenonové světlomety. Palivová nádrž Easyfuel usnadňuje doplňování paliva a snižuje riziko úniku paliva a rozstřikování. Mediální systém využívá 3,5mm jack pro připojení externích audio zařízení a USB port. Kromě dotykového displeje je k dispozici hlasové ovládání audia, klimatizace a mobilního telefonu, který lze připojit přes bezdrátové rozhraní Bluetooth. Na přání mohl být vůz vybaven 230voltovou zásuvkou, která je umístěna v zadní části konzoly pro přístup cestujících ve druhé řadě.

Pohonné ústrojí Focusu ST ve srovnání s běžným rodinným Focusem skutečně zaujme svým výkonem. Pětiválcový benzinový motor Duratec ST o objemu 2,5 litru dává díky přeplňování výkon 225 koní. a točivý moment 320 Nm. Speciální systém vydává zvukovou symfonii z pěti válců turbomotoru hadicí přímo pod palubní deskou. Veškerý výkon motoru je přenášen na přední kola prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky. Maximální rychlost dosahuje 241 km/h a dosažení první „stovky“ trvá 6,8 sekundy.

Speciální naladění podvozku podle výrobce přispívá ke zvýšení efektivity a bezpečnosti při jízdě vysokou rychlostí. Pružiny ztuhly o 30 procent a světlá výška se snížila o 15 mm. Standardní příčná výztuha mezi A-sloupky dále umocňuje sportovní charakter. Řízení je přímější než u běžného Focusu (asi o 8 %). Hatchback obouvá 18palcové pneumatiky o rozměru 225/40 na lehkých kolech z hliníkové slitiny. Brzdy byly posíleny. S tím vším zůstává Focus ST praktickým rodinným hatchbackem, zejména v pětidveřovém provedení karoserie. Jeho kufr má objem 385 litrů.

Focus ST 2008-2010 kromě kompletní sady airbagů nabízí standardní protiblokovací brzdový systém ABS a elektronický stabilizační program ESP. Všechny Fordy Focus, včetně sportovního ST, jsou vybaveny systémem varování při nouzovém brzdění – při prudkém sešlápnutí pedálu se automaticky rozsvítí výstražná světla. Modely s adaptivními světlomety AFS nebo xenonovými světlomety dostávají také zadní LED světla, která mnohem rychleji reagují na sešlápnutí brzdového pedálu, díky čemuž si jedoucí řidiči s větší pravděpodobností všimnou signálu. Mezi doplňky patří systém detekce ztráty tlaku v pneumatikách (DDS).

Focus ST byl považován za zajímavého konkurenta modelů jako Opel Astra OPC a Volkswagen Golf. Jeho přednostmi jsou atraktivní design, výkonný motor, zesílené brzdy, přesné řazení a dobře odladěné řízení. Sportovní ambice jsou vidět i v interiéru, byť část moderní výbavy byla k dispozici pouze za příplatek. V roce 2009 vydal Ford model RS pro ty, kteří hledají ještě větší výkon a lepší ovladatelnost v autě s pohonem předních kol. Focus ST se nadále vyráběl až do ukončení výroby současné generace Focusu v roce 2010. Další řada se objevila v roce 2012 – dostane ještě výkonnější 2litrový motor EcoBoost a nabízí také verzi kombi.

Zajímavé:
Jak zobrazit navigátor v restylingu Ford Focus III.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button