ford focus

Jak přidat práva k automatickému Ford Focus

Převodovka PowerShift je při dodržení všech pravidel provozu a údržby celkem spolehlivá, často však majitel tato pravidla nedodržuje, v důsledku čehož se výrazně snižuje životnost agregátu.

Opravy od oficiálního prodejce stojí velmi podstatnou částku, opravy od specializovaných servisů jsou o něco levnější, ale téměř vždy bez záruky, navíc nevíte, jak dlouho bude trvat, než se situace bude opakovat, ukazuje praxe že v průměru se jedná o období jeden a půl až dva roky .

Nabízíme přestavbu z převodovky PowerShift na klasickou automatickou převodovku Aisin s elektronickým ovládáním a zárukou 10 000 km nebo rok.

Jaké problémy řeší přestavba na automatickou převodovku?

• Sníží se riziko kritického selhání.
PowerShift je poměrně složitý mechanismus a má řadu zranitelností. Nejčastěji selže modul TCM, vidlice spojky a vypínací ložisko, pokud není údržba provedena včas, spojka a synchronizátory také selžou, což znamená nákladnou opravu.
Konstrukce automatické převodovky je mnohem spolehlivější, tato převodovka nemá tolik slabých míst, což prakticky eliminuje takovou situaci, a pokud by došlo ke kritické poruše, cena této smluvní převodovky je několikanásobně nižší než generální oprava funkce PowerShift.

• Výměna PowerShift za automatickou převodovku výrazně snižuje provozní náklady, protože údržba je omezena na pravidelnou výměnu převodové kapaliny a čištění filtru.

Zajímavé:
Jak řídit automatický Ford Focus.

• Zvyšuje se likvidita vozu na sekundárním trhu.
Kupující na sekundárním trhu je často odrazován problematickým PowerShiftem po přestavbě na klasickou automatickou převodovku se vůz stává řádově spolehlivějším, což nevyhnutelně vede ke zvýšené loajalitě zákazníků na sekundárním trhu.

Jaká automatická převodovka se používá?

Používáme smluvní automatické převodovky U441E dovezené z Japonska. Tato převodovka je modifikací U440E, která byla instalována na vozech, jako jsou:
• Toyota ist 2002 – 2007 L4 1.5L
• Toyota ist 2002 – 2007 L4 1.3L
• Toyota bB 2000 – 2005 L4 1.5L
• Toyota Tercel 4 Speed ​​​​2000 – 2003 L4 1.5l
• Toyota Yaris 4 Speed ​​​​2001 – 2005 L4 1.5L
• Suzuki Baleno 2000-2008 1.5L
• Chevrolet Aveo 2006 – 2011 1.4
a mnoho dalších.
Srovnávací charakteristiky těchto vozů z hlediska hmotnosti a točivého momentu se blíží charakteristikám Fordu Focus 3, což naznačuje možnost použití této převodovky na Ford Focus 3.

Níže je uvedena srovnávací tabulka charakteristik vozidla:

Je možné v roce 2024 složit zkoušku dopravní policie na automatickém stroji?

Automatická zkouška

Dost často můžete od kandidátů na řidiče, kteří ještě nikdy neřídili, slyšet historku, že řazení na manuální převodovce způsobuje spoustu nepříjemností.

Situaci dále zhoršuje fakt, že vozy mnoha autoškol jsou velmi opotřebované a nejsou v nejlepším technickém stavu. A to vede k tomu, že použití standardní manuální převodovky je pro začínajícího řidiče neuvěřitelně obtížné.

Mnoho řidičů si proto po získání licence kupuje auta s automatickou převodovkou, která jsou rok od roku dostupnější.

Tento článek pojednává o tom, zda je možné automaticky odebrat řidičský průkaz v roce 2024:

  • Je možné odebrat licenci automaticky?
  • Je možné studovat autoškolu v autě s automatickou převodovkou?
  • Co je lepší se naučit na automatu nebo manuálně?
  • Jak přejít z automatického na manuální?
  • Jaký je rozdíl mezi manuální a automatickou licencí?

Je možné automaticky odebrat řidičský průkaz v roce 2024?

V roce 2024 federální zákon „O bezpečnosti silničního provozu“ umožňuje absolvovat zkoušku dopravní policie na automatickém stroji. Tato příležitost se objevila 5. listopadu 2013:

Zkoušky se skládají na vozidlech s mechanickou nebo automatické přenos.

Osoby, které složily zkoušku na vozidlech s manuální převodovkou, mají právo řídit vozidla odpovídající kategorie nebo podkategorie s jakýmkoli typem převodovky.

Osobám, které složily zkoušku na vozidlech s automatickou převodovkou, je uděleno právo řídit vozidla odpovídající kategorie nebo podkategorie pouze s automatem přenos.

Hlavním rozdílem je, že pokud byla zkouška složena v autě s manuální převodovkou, můžete řídit vozidla s jakoukoli převodovkou. Pokud je zkouška složena s automatickou převodovkou, pak můžete řídit pouze auto s automatickou převodovkou.

Je možné studovat autoškolu v autě s automatickou převodovkou?

V roce 2024 můžete absolvovat výcvik v autoškole jak ve voze s automatickou převodovkou, tak ve voze s manuální převodovkou. Samotný tréninkový program se však mírně liší.

Například školení pro kategorii B v manuálu zahrnuje 88 hodin praxe a školení v automatu vyžaduje 90 hodin praxe.

To znamená, že náklady na školení pro automatické a manuální převodovky jsou přibližně stejné.

Varování! Při učení v autě s automatickou převodovkou se do dokladu o absolvování autoškoly přidává známka, která umožňuje složit zkoušku dopravní policie pouze s automatickou převodovkou.

Tzn., že pokud se řidič následně rozhodne udělat si strojnický průkaz, bude muset znovu studovat autoškolu. Rekvalifikace na mechanika zahrnuje 16 hodin praxe.

Pokud řidič absolvuje výcvik v autoškole ve voze s manuální převodovkou, pak si může zvolit získání jak univerzálního průkazu (na manuální i automatickou převodovku), tak oprávnění pouze na automatickou převodovku. Článek 9 1 zkušebního řádu:

Uchazeč o řidiče, který stanoveným postupem absolvoval základní program odborné přípravy pro řidiče vozidel samostatné kategorie nebo podkategorie s manuální převodovkou, je povoleno skládat zkoušky z oprávnění řídit vozidlo této kategorie nebo podkategorie s automatickou převodovkou.

Co je lepší se naučit na automatu nebo manuálně?

Pokud si chcete udělat oprávnění k řízení auta s automatickou převodovkou a jste si jisti, že v budoucnu nebudete muset řídit auto s manuální převodovkou, pak se nastudujte a složte zkoušku s automatickou převodovkou.

Pokud plánujete v budoucnu získat průkaz mechanika, pak má smysl okamžitě absolvovat školení mechaniků. Po školení Vám bude vystaveno osvědčení o absolvování autoškoly, na základě kterého budete moci skládat automatické i manuální zkoušky.

To znamená, že můžete absolvovat školení v oblasti mechaniky a složit zkoušku na automatickém stroji. Zároveň v případě potřeby budete moci v budoucnu složit zkoušku mechanika bez dalšího školení.

Jak přejít z automatického na manuální?

Chcete-li zlepšit svou kvalifikaci z automatické převodovky na manuální, potřebujete absolvovat pouze praxi (řízení ve městě) na autě s manuální převodovkou.

Poznámka. Do 1. dubna 2021 pro zvýšení kvalifikace stačilo složit pouze zkoušku na závodní dráze.

Jaký je rozdíl mezi manuální a automatickou licencí?

Řidičský průkaz, který vám umožňuje řídit pouze vozy s automatickou převodovkou, má na zadní straně speciální označení „AT“.

Navíc, pokud je značka ve sloupci „12“, pak patří pouze do jedné kategorie. Pokud je značka na konci certifikátu ve sloupci „14“, platí pro všechny kategorie současně.

Pokud průkaz nemá značku „AT“, umožňuje vám řídit auta s jakoukoli převodovkou.

Poznámka. Neexistují žádné řidičské průkazy, které by umožňovaly řídit pouze auta s manuální převodovkou.

Závěrem bych rád poznamenal, že v současné době se zhruba polovina nových vozů prodává s automatickou převodovkou a toto číslo se neustále zvyšuje. Pokud tedy neplánujete řídit auto s manuálem, pak si můžete udělat licenci pouze na automat.

Hodně štěstí na silnicích!

Aktualizováno: 8. dubna 2021
Sekce: Autoškola
O autorovi:
Maxim Kalašnikov

odborník na automobilovou legislativu v Rusku. Více než 11 let studuje automobilové regulační dokumenty a konzultuje řidiče. Autor analytických článků a školení. Projektový manažer SDA Master (pddmaster.ru).

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button