ŠkodaŠkoda OctaviaŠkoda octavia a5Škoda Octavia Tour

Jak demontovat ventilátor klimatizace Škoda Octavia

Pokud uslyšíte pískání v kamnech Škoda Octavia A5, možná jej pomůže odstranit vyčištění ventilátoru (motoru). Nepříjemný zvuk může vycházet i z jiné součásti stroje. Chcete-li zjistit příčinu problému, diagnostikujte ohřívač a poté pokračujte v odstraňování poruchy. Materiál v článku řekne začínajícím motoristům jak samostatně odstranit ventilátor kamna Škoda na čištění nebo výměnu.

Jak diagnostikovat

Vydává ventilátor sporáku českého auta charakteristický zvuk? Zjistěte důvod této situace v počáteční fázi, při prvních projevech problému. Čím dříve diagnostikujete, tím méně nákladná bude oprava. Chcete-li určit poruchu:

  1. Najděte polohu, kde je nejlépe slyšet pískání ventilátoru kamen.
  2. Zapněte funkci recirkulace vzduchu.
  3. Pokud pískání ustane, zvyšte otáčky na maximum. Pokud nejsou žádné zvuky, je vše v pořádku s motorem a problém je v tlumiči.
  4. Pokud pískání pokračuje, pak je třeba věnovat pozornost ventilátoru.

Diagnostika je jednoduchý proces, který zvládne každý majitel vozu. Opravy můžete provádět i sami nebo chcete-li, požádat o placenou pomoc autoservis.

Jak demontovat motor sporáku Škoda Octavia

Zanesení ventilátoru je důsledkem provozu ohřívače a nelze mu zabránit. Proud vzduchu vstupuje do systému, nejprve obchází oběžné kolo a poté kabinový filtr. V každém případě se na stěnách motoru usazuje prach, který je nutné pravidelně odstraňovat. Čištění a mazání ventilátoru kamen je důležitým krokem v údržbě Škody. Postup demontáže motoru:

  1. Demontujte boční přístrojovou desku ze strany spolujezdce.
  2. Vyjměte přihrádku na rukavice.
  3. Odstraňte plastový kryt, pod kterým je umístěn kabinový filtr. Je držen na místě upevňovacími šrouby.
  4. Ventilátor je přístupný. Díl se vyjme po odjištění západky a otočení motoru proti směru hodinových ručiček.
  5. Odpojte terminál a opatrně vyjměte ventilátor z prostoru pro cestující.
Zajímavé:
Jak chránit prahy Škoda.

Pokud je autokomponent v dobrém stavu, ale potřebuje vyčistit, odstraňte nečistoty kartáčem. Udělejte to opatrně, abyste nepoškodili součásti. Poté namažte třecí plochy směsí na bázi silikonu. Připraveno! Sestavte zařízení v opačném pořadí.

Potřebujete nový motor ventilace Octavia A5? Objednejte produkt s originálním číslem 1K0907511D v online obchodě AM-Parts. Náhradní díly doručíme v Moskvě a Petrohradu zdarma.

Na karoserii Škoda Octavia III A7 byly instalovány následující typy převodovek:

  1. Manuální převodovka Octavia A7
  2. Automatický.

Podle předpisů VAG se převodový olej v automatické převodovce Volkswagen Tiguan mění při ujetých 60 000 km. Plánovaná práce je zajištěna.

Zadní brzdový systém Škoda Karok 2018-2023 vyrobené společností CONTITEVES (dceřiná společnost ATE Group)

Direct Schalt Getriebe nebo jednoduše DSG instalované na následujících typech motorů Škoda Octavia II A5

Pro auta Audi Q5 II (FY karoserie) obavy VAG vyvinul několik typů brzdových systémů. Typ brzdového systému je určen VIN a PR-kódem vozu.

Výměna rozvodového řemene Volkswagen doporučený výrobcem pro nájezd 120 000 km. Zároveň jsou zkušenosti s výměnou řemene Rozvodový řemen pro Volkswagen Polo, používané v taxících.

Výměna ventilátoru čerstvého vzduchu a kabinového filtru skoda octavia A7 | EuroSkoda.ru

V případě kritické poruchy přívodního ventilátoru na Škodě Oktavia A7 je pro jeho následnou opravu nebo výměnu nutné správně demontovat řadu konstrukčních prvků. Dále vyměníme ventilátor Škoda Octavia A7 vlastníma rukama.

Výměna ventilátoru Škoda Octavia A7

Před výměnou starého ventilátoru za nový je třeba provést následující manipulace:

  1. Vyjměte přihrádku na rukavice.
  2. Odpojte vzduchové potrubí.
  3. Odstraňte kryt pod ventilátorem.
  4. Pořiďte si fanouška.
  5. Vyjměte řídicí jednotku z ventilátoru.

Pokud po výměně ventilátoru za nový neplánujete výměnu starého vzduchového filtru, pak lze body 1 a 2 přeskočit.

VENTILÁTOR TROUBY ZAKOUPÍTE KLIKNUTÍM NA ODKAZ.

Vyjmutí přihrádky na rukavice

Výměna ventilátoru Škoda Octavia A7

Při vyjímání přihrádky v palubní desce musíte nejprve odjistit montážní držák. Chcete-li to provést, opatrně jej zvedněte šroubovákem a zvedněte. Při zpětné montáži se ujistěte, že jste držák znovu nainstalovali.

Vyjmutí přihrádky v palubní desce Škoda Octavia A7

Poté oběma rukama zvedněte přihrádku v palubní desce, dokud nezaklapne, a vytáhněte ji ze sedla. Nyní můžete vidět vzduchový kanál a prostor pro vzduchový filtr před sebou.

Odstranění vzduchového potrubí

Demontáž vzduchového potrubí Škoda Octavia A7

Nyní musíte odstranit potrubí umístěné nad ventilátorem. Nejprve je třeba odšroubovat upevňovací šroub s drážkou, poté lehce stisknout zajišťovací jazýček, který se nachází vedle šroubu. Poté díl odpojte a vyjměte.

Odstranění vzduchového potrubí

Demontáž vzduchového potrubí Škoda Octavia A7

Demontáž ventilátoru

Demontáž ventilátoru Škoda Octavia A7

Abyste se dostali k ventilátoru, musíte nejprve odstranit pěnový kryt pod přihrádkou v palubní desce. Chcete-li to provést, odšroubujte dva plastové upevňovací šrouby a opatrně sejměte kryt. Nyní se vám před očima objeví samotný ventilátor. Nejprve odpojte napájení řídicí jednotky.

Demontáž ventilátoru Škoda Octavia A7

Poté pokračujte v demontáži samotného ventilátoru. Na zadní straně je plastová zarážka, kterou je potřeba trochu vytlačit a ventilátor otočit o 3-4 centimetry ve směru hodinových ručiček.

V důsledku toho se díl oddělí a vlastní vahou spadne do vašich rukou. V některých případech může být použito dodatečné upevnění pomocí šroubu. V takové situaci nejprve odstraňte tento šroub.

Demontáž ventilátoru octavia A7

Demontáž ventilátoru octavia A7

Ventilátor Škoda octavia A7

Nyní vyjměte řídicí jednotku, která bude později instalována na nový ventilátor. Chcete-li to provést, odpojte napájení, odšroubujte dva montážní šrouby s drážkou a vyjměte jednotku.

Ventilátor Škoda octavia A7

Instalace nového ventilátoru

Nasaďte svou starou řídící jednotku na nový ventilátor Škoda Octavia A7 a připojte napájení.

věnovat zvláštní pozornost pro správnou montáž: mezi díly by neměly být žádné mezery nebo praskliny, aby se zabránilo přístupu vzduchu a prachu k jednotce, což může vést k selhání dílu.

Instalace nového ventilátoru

Nainstalujte nový ventilátor na jeho místo, poté vytáhněte upevňovací poutko a otočte ventilátorem proti směru hodinových ručiček o několik centimetrů.

Charakteristické cvaknutí bude znamenat, že zamykací mechanismus fungoval a konstrukce je bezpečně upevněna. Správnou instalaci je také nutné zkontrolovat pomocí speciální barevné značky, která musí být při všech manipulacích zarovnána s technologickým otvorem na ventilátoru.

Poté připojte napájení k ventilátoru.

Instalace nového ventilátoru Octavie A7

Zpětná montáž ventilátoru topení Škoda Octavia A7

Nyní zapněte ventilátor a ujistěte se, že funguje. Pokud vše funguje správně, pokračujte v opětovné montáži.

Před instalací vzduchového potrubí a přihrádky v palubní desce na místo vyměňte vzduchový filtr. Doporučujeme také vyměnit olej podle těchto pokynů.

Opětovná montáž ventilátoru Škoda

Našroubujte ochranný kryt ventilátoru na místo, nainstalujte vzduchové potrubí a přihrádku na rukavice. Sestavení přihrádky na rukavice může způsobit určité potíže a nemusí se to stát napoprvé kvůli potížím se správným zarovnáním upevňovacích prvků. Ale po několika pokusech by vše mělo fungovat.

V příštím článku se podělím o informace o tom, co dělat, pokud existuje šustění kladky klimatizace Škoda Octavia Tour.

EuroSkoda.ru

Varování! Autor článku neručí za případné poruchy Vašeho vozu spojené s jeho opravou. Všechny články na webu EuroSkoda.ru informační a doporučující charakter.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button