Škoda

Co je skoda sunset karoq

V roce 2018 český výrobce představil poněkud neobvyklý koncept s názvem Škoda Sunroq. Jak název napovídá, vychází ze sériového crossoveru Karoq. Na vývoji vozu pracovali studenti speciální akademie zabývající se cíleným školením pro automobilku. Změny provedené v designu lze skutečně nazvat komplexní. Kromě metamorfózy, ke které došlo u karoserie, stojí za zmínku jiný, sportovnější design interiéru, přepracovaná struktura pohonu, jiný výfukový systém a lehce retušovaný design. Přední část a boční panely zůstaly prakticky beze změn, ale musela být přepracována celá záď. Vývojáři zachovali tvar křídel a brzdových světel, nicméně zcela přepracovali mechanismy víka kufru. Je to působivě velký poklop s malým spoilerem. Za zmínku stojí i odlišný zadní nárazník. Dostal mnohem nižší převis a dva chromované dvouhlavňové výfuky.

Размеры

Škoda Sunroc je pětimístný crossover kabriolet. Celkové rozměry konceptu nejsou s jistotou známy. Dá se předpokládat, že některé parametry se oproti původnímu modelu příliš nezměnily. Jeho délka je tedy 4382 mm, šířka je 1841 mm a rozvor je 2638 mm. S největší pravděpodobností se kvůli chybějící střeše auto trochu snížilo. Světlá výška se také snížila kvůli odlišným nárazníkům s nižšími převisy.

Při vývoji auta stáli studenti před nelehkým úkolem. Vzhledem k tomu, že střecha je součástí nosné konstrukce vozidla, její absence vyžaduje přepracování celé konstrukce karoserie. Kabriolet tak dostal zesílené podlahové panely a také poměrně neobvyklou zadní část. Pro zajištění dodatečné tuhosti bylo rozhodnuto spojit zadní blatníky a horní panel kufru do jednoho kusu. Za zmínku také stojí, že vůz nemá střechu.

Zajímavé:
Jak otevřít kapotu Škody Octavia A5, pokud se kabel přeruší.

Технические характеристики

Pod kapotou Škody Sunroq je nejvýkonnější zážehová jednotka instalovaná na sériovém Karoqu. Jedná se o 1,5litrový řadový přeplňovaný benzínový čtyřválec TSI. Vyvine 150 koní od 5000 do 6000 otáček za minutu a točivý moment 250 Nm od 1500 do 3500 otáček za minutu. Jediným rozdílem oproti sériovému agregátu je upravený výfukový systém se sportovnějším zvukem. Převodovka je šestistupňová manuální. Pohon je výhradně přední. Dárcovský model s takovými jednotkami zrychlí na sto kilometrů v hodině za 8,4 sekundy, dosáhne maximální rychlosti 204 km/h a v kombinovaném cyklu spotřebuje asi 5,4 litru benzinu na sto kilometrů.

Zařízení

Interiér Škody Sunroq prošel velkými úpravami. V přední řadě jsou k vidění sportovní skořepinová sedadla s rozsáhlou boční oporou a integrovanými opěrkami hlavy. Obložení je vyrobeno z kombinované kůže s bílým prošíváním a vložkami, které ladí s barvou karoserie vozu. Volant dostal useknutý věnec, nicméně na funkčnosti neztratil. Jinak koncept téměř kompletně opakuje bohatou konfiguraci svého zdroje.

Video

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button