Prachovka renaultŠkodaŠkoda Yeti

Co je duster renault

Renault Duster dostal nový design, crossover získal chromovanou mřížku chladiče, nová zadní světla, nápis „Duster“ na střešních ližinách, upravené světlomety s denním svícením a moderní design kol.

Uvnitř Renaultu Duster můžete vidět aktualizovanou palubní desku, moderní ozdobné prvky a přepracovanou středovou konzolu. Vše o autě vypovídá o jeho terénních schopnostech a všestrannosti.

Rozměry Renault Duster

Renault Duster je kompaktní crossover, jeho délka je 4315 mm, šířka 1822 mm, výška 1625 mm a rozvor 2673 mm. Stojí za zmínku, že crossover vyšel na svou velikost docela lehký: 1160 kg pro verzi s pohonem předních kol a 1250 kg pro model s pohonem všech kol.

Renault Duster má prostorný kufr, jeho objem je 475 litrů, pokud sklopíte opěradla zadních sedadel, zvětší se na 1636 litrů, to je jeden z nejlepších ukazatelů ve své třídě. Pokud potřebujete přepravit velký náklad, můžete sklopit opěradlo sedadla spolujezdce, čímž získáte prostor o délce 2,65 metru.

Motor a převodovka Renault Duster

Renault Duster v Rusku je vybaven třemi motory.

  • Základním motorem pro Renault Duster je 1,6litrový benzínový čtyřválec, který produkuje 114 koní a zrychluje auto na stovky za 10,9-12,5 sekundy, v závislosti na konfiguraci. Tato pohonná jednotka je instalována na modelech s pohonem předních kol s pětistupňovou převodovkou a na verzích s pohonem všech kol se šestistupňovou manuální převodovkou.
  • Vlajkovou lodí motoru Renault Duster je dvoulitrová benzinová čtyřka s výkonem 134 koní, tento motor je schopen zrychlit crossover na stovky za 10,3-11,5 sekundy v závislosti na převodovce a rychlostní strop bude 180 km/h; . Tento motor najdeme výhradně u verzí Renault Duster s pohonem všech kol se šestistupňovou manuální nebo čtyřstupňovou automatickou převodovkou.
  • Nejúspornější pohonnou jednotkou v řadě motorů Renault Duster je vznětový motor o objemu 1,5 litru. Produkuje 109 koní a crossover zrychlí na 100 km/h za 13,2 sekundy s maximální rychlostí 167 km/h. Vůz s takovým motorem je vybaven výhradně pohonem všech kol a šestistupňovou manuální převodovkou, jeho dynamické vlastnosti nejsou působivé, ale je velmi hospodárný, spotřeba ve městě bude 5,9 litru, na dálnici – 5 litrů; , a v kombinovaném cyklu auto spotřebuje 5,3 litru za hodinu.
Zajímavé:
Proč je Škoda ve srovnání s Volkswagenem.

Zařízení

Renault Duster je na ruském trhu k dispozici ve čtyřech úrovních výbavy: Authentique, Expression, Privilege a Luxe Privilege.

V nejjednodušší konfiguraci najdete posilovač řízení, imobilizér a ocelová kola. Dražší verze se vyznačují pokročilejším systémem klimatizace, dalšími materiály interiéru, audiosystémem, parkovacími senzory a palubním počítačem.

Renault Duster může být navíc vybaven bočními airbagy, systémem kontroly stability, vyhřívaným čelním sklem, multimediálním rádiem s navigací a zadní kamerou.

Celkový

Renault Duster je skutečně všestranné auto, má mnoho úrovní výbavy za rozumné ceny, které budou vyhovovat každému. Jeho spolehlivost a terénní vlastnosti učinily z Renaultu Duster vynikající vůz pro každý den, který si poradí s jakýmkoliv stavem vozovky. A co je nejdůležitější, ačkoli se jedná o kompaktní rozpočtový crossover, nevypadá lacině.

Video

Co je na Renaultu Duster dobré a co špatné?

Všechny články Novinky Autocode Life hacks pro kupující Testovací jízdy Auto novinky Video Automarkety Různé Koupit za xxx rublů Recenze ojetých aut Life hacky pro prodejce Tiskové zprávy Hodnocení Recenze majitelů Konfrontace modelů

28. května 2019, 07:53 0 27953

fdnj

Renault Duster byl uveden na trh v roce 2010 a byl aktualizován v roce 2015. Levný crossover byl tak milován ruskými automobilovými nadšenci, že se stal nejprodávanějším v masovém segmentu.

Jak se francouzským vývojářům podařilo vytvořit model dostupný pro průměrnou peněženku? Co je na tom dobrého a špatného? S jakými problémy se můžete setkat při nákupu ojetého Dusteru? Odpovědi na tyto otázky najdete v tomto materiálu.

Recept na výrobu levného auta

Aby nebylo znovu vynalezeno kolo, jednali vývojáři z Renaultu docela moudře. Vzali jsme již známou platformu Nissan N0 a sundali ze Sandera přední dveře, zrcátka a čelní sklo. Drobnosti jako filtry a mlhové světlomety jsme si vypůjčili od Logana a dostali jsme ze 70 % unifikovaného Dustera.

Pokud jde o platformu, na jejím základě byly sestaveny také LADA Largus, Xray a dokonce i Nissan Note, Almera, Tiida a Terrano. Ale jak široký výběr při nákupu náhradních dílů! Stačí mít čas poradit se na fóru, zda je to vhodné nebo ne.

Auto

Perpetum mobile stroje

Motory byly také vybrány ze stávajících linek. Benzín 1,6 102 l. S. – Jedná se o 16-ventilový motor s litinovým blokem. Majitelům vozů Renault Megane, Scenic a Laguna je již dlouho povědomý. Motor má výbornou výdrž. Prvních 200 tisíc km nevyžaduje kromě výměny oleje žádnou pozornost.

Benzínový motor 2,0 litru s výkonem 135 koní je také velmi dobrý motor. Vyrábí se od roku 1996 speciálně pro francouzskou značku a je známý svou nenáročností. První kapitál je potřeba až po 300 tisících kilometrech. Po 200 tisících však může olej začít jíst – první známka toho, že je čas podívat se pod kryt ventilu.

Francouzi nezapomněli ani na milovníky vznětových motorů s vysokým točivým momentem. Řada zahrnuje 1,5litrový turbodiesel s výkonem 90 koní. S. v pre-restylingu a až 109 „koní“ po restylingu. Vzhledem k tomu, že většina aut má pohon všech kol, někteří majitelé zvolili právě tento motor. Ale kvůli špatné kvalitě ruské motorové nafty palivový systém „umíral“. A to je jeden z důvodů, proč se turbodiesel nerozšířil.

SUV nebo crossover

Auto

Pohon všech kol má Duster vypůjčený z Nissanu Murano. Přesně stejný systém s elektromagnetickou spojkou je instalován v Nissanu X-Trail, Juke, Renault Koleos. A pokud úspěšně zvládne své úkoly v Murano o hmotnosti 1865 kg, pak pro lehký Duster (1377 kg) je tato bezpečnostní rezerva více než dostatečná.

Existují tři režimy aktivace:

  • pouze pohon předních kol 2WD;
  • pohon všech kol Auto;
  • pohon všech kol se středovým zamykáním.

fdnj

Auto je vhodnější pro lehké venkovské silnice. Elektronika sama rozhoduje o tom, jaké úsilí vynaloží na zadní kola. To znamená, že většinu „veslování“ provádí přední část a zadní kola pouze pomáhají. Podle technické příručky můžete použít automatický režim do 80 km/h. To znamená, že s ním můžete jezdit i v zasněženém městě.

Pro rovnoměrné rozložení točivého momentu můžete zablokovat chování spojky – přesuňte „palec“ do polohy Lock. Jen na to nezapomeňte, pokud se rozhodnete jít zkratkou přes čerstvě zorané pole.

Shrneme-li všechny terénní vlastnosti, je Duster atraktivní nejen jako městský crossover, ale také jako vůz pro aktivní odpočinek v terénu. Světlá výška Dusteru je 21 cm a jde o vzácný příklad, kdy se automobil, deklarovaný výrobcem jako crossover, téměř vyrovná malým SUV. Nazujte „zubaté“ pneumatiky, naviják, šnorchl – a jeďte!

Bohužel zde všechny slasti Dusteru končí.

fdnj

Asketismus výzdoby interiérů

Asketismus je odmítnutí moderních výhod civilizace a schopnosti spokojit se s minimálním pohodlím. Možná je to vše, co potřebujete vědět o pohodlí Renault Duster.

Zásuvek a přihrádek je příliš málo a spínače topení-klimatizace jsou umístěny tak, že je obtížné je na cestách nastavovat. Ani v nejúplnější konfiguraci, která dosahuje až 1 milionu rublů, nikdy nezískáte klimatizaci. Pouze klimatizace, která v horku málo pomáhá.

Samostatný příběh s tlačítkem zvukového signálu. Nebyl umístěn na obvyklém místě – na volantu, ale na levém spínači sloupku řízení od konce! Signál je přitom určen pro nouzové varování před nebezpečnou situací na silnici. Zajímalo by mě, jak to podat, když z kraje silnice náhle vyběhne dítě?

Vývojáři umístili úpravu zrcátek pod madlo ruční brzdy.

Vnitřní obložení a materiály si zaslouží vratkou třídu C. Plast je tvrdý, snadno se poškrábe a je nepříjemný na dotek.

Auto

Situaci nezachraňuje ani interiér z ekokůže ve starších stupních výbavy. Po jednom a půl až dvou letech začíná praskat. Řidiči si také všimnou nepohodlných předních sedadel. Nejen, že je obtížné je přizpůsobit, ale také kvůli mělké zádové opěrce jsou vaše záda po dlouhých cestách velmi unavená.

Zvuková izolace pro crossover byla vypůjčena od Logana. Duster to také postrádá. Pryžové těsnění a tvar dveří se zdají být navrženy tak, aby zachycovaly prach, který se při otevírání nevyhnutelně dostává do kabiny. Na tuto nevýhodu si stěžuje každý druhý majitel. Aby řidiči vyrovnali tuto nevýhodu, páskou dveře podél obrysu.

Kufr crossoveru je malý a závisí na typu převodovky. U vozu s pohonem předních kol je to 475 litrů a rezervní pneumatika je namontována pod spodkem. U Dusteru s pohonem všech kol, určeného pro rodinné cestování, je zavazadlový prostor na rozdíl od logiky ještě menší – 408 litrů. Volný prostor „sežralo“ rezervní kolo, které se výrobce rozhodl umístit do výklenku kufru.

fdnj

Kolik stojí Renault Duster?

Průměrná cena za předrestyling se pohybuje od 400 do 750 tisíc rublů. Za 510 tisíc jsme našli exemplář z roku 2013 s pohonem všech kol, dvoulitrovým motorem a manuální převodovkou:

fdnj

Model se dobře prodává na sekundárním trhu a ročně ztrácí pouze 5 % své hodnoty. Pro srovnání, spolužák Dusteru, Škoda Yeti, zlevní v průběhu roku o 10 %.

Za novou verzi s prázdnou konfigurací v autosalonu žádají 800 tisíc rublů.

Co hledat při nákupu

„Duster“ je jedním z mála modelů, u kterých nelze přesně doporučit. Spolehlivé motory a převodovky nemají žádné vlastní slabiny. Jediné, co je, že při výběru naftového motoru doporučujeme poradit se s odborníky na naftu o kvalitě paliva, které se ve vašem regionu stáčí. V opačném případě riskujete velké opravy.

Zbytek rad se scvrkává na banální kontrolu výtahu, čtení chyb v počítači a kontrolu poškození karoserie. Nezapomínejte, že technické problémy nejsou vše, na co byste měli věnovat pozornost.

Před závěrečnou kontrolou zkontrolujte historii provozu Dusteru přes avtocod.ru. Zpráva ukáže, s jakými problémy se kopie, která se vám líbí, prodává. Tato možnost je například zajištěna:

Auto

Auto bylo třikrát zastaveno. Naposledy to bylo nedávno – 7. března 2019.

Auto

Po zakoupení takového Dustera můžete přijít o peníze i auto, pokud předchozí majitel přestane platit dluh.

Recenze Renault Duster

K úplnému obrazu o voze pomáhají i recenze Renaultu Duster.

Mezi výhody majitelé poznamenávají:

  • spolehlivost;
  • prostornost;
  • vysoká světlá výška;
  • snadnost řízení;
  • vytrvalost;
  • dostupná a levná služba.

„Vhodné pro naše klima a naše silnice“, píše jeden z motoristů. “V -40 to začalo poté, co jsem stál přes noc na ulici”, dodává další. „Auto je velmi dobré, má vysoký točivý moment a je sjízdné. Nejdřív se mi ten vzhled nelíbil, ale po malém cestování jsem se zamiloval. Pokud někdo chce spolehlivého dříče, vezměte ho, nebudete litovat.“, radí třetí.

Renault Duster 1

Opouštějící recenze Renault Duster, automobiloví nadšenci psali o nevzhledném exteriéru a interiéru, úplném nedostatku hluku, slabém laku a levném a nepohodlném interiéru. „Spát na silnici je prostě nereálné. Když se opřete, nějaká jeho část spočívá na vašich spodních zádech.“, – rozhořčuje se jeden z majitelů. Majitelům se nelíbí špatná klimatizace, kvalita provedení a nedostatek místa pro vysoké řidiče.

Nejsou zaznamenány žádné typické poruchy. Někteří najeli bez problémů až 155 tis km a měnili pouze spotřební díly, jiní opravovali generátor při 46 tis. km, táhla stabilizátoru a pouzdra při 50 tis. km a příčník přední hřídele při 88 tis.

Kdo potřebuje Renault Duster

„Duster“ potřebují ti, kteří dokážou jasně definovat, co od auta chtějí. Jednoduchý „dřevěný“ interiér nevyděsí člověka, který ví, že za 600 tisíc těžko pořídíte něco lépe vybaveného.

Pokud rádi jezdíte mimo asfalt nebo je klima ve vašem regionu často náchylné na srážky, Renault Duster s pohonem všech kol z posledních let je to, co potřebujete. Výhody Renaultu Duster výrazně převáží všechny nevýhody, které jsme v článku rozebrali.

Autor: Maxim Golenetskikh

Koupili byste si Renault Duster? Napište nám do komentářů!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button