ŠkodaŠkoda Octavia

Jak zkontrolovat hladinu oleje v krabici Škoda Octavia

Kontrola hladiny převodového oleje Škoda Octavia 3 „5E“

Poznámka: Hladinu převodového oleje lze zkontrolovat pouze úplným vypuštěním převodového oleje a jeho opětovným naplněním. Pro vypuštění převodového oleje je nutné demontovat čep hřídele řadicí vidlice v převodovce. Aby se poloha řadicí vidlice nezměnila, např. při náhodné aktivaci řadicího mechanismu, je nutné řadicí tyč zafixovat.

Kontrola hladiny oleje v převodovce pomocí dříve známých metod je nyní nemožná.

Sklon jednotky motoru/převodovky byl změněn; spodní hrana plnicího otvoru -1- je tedy pod novou hladinou oleje -2-.

Vypuštění převodového oleje

Poznámka: Chcete-li vypustit převodový olej, musíte odstranit čep hřídele řadicí vidlice v převodovce. Aby se poloha řadicí vidlice nezměnila, např. při náhodné aktivaci řadicího mechanismu, je nutné řadicí tyč zafixovat.

Demontujte vzduchový filtr, pokud je instalován nad převodovkou. Zajistěte řadicí tyč následovně: Přesuňte řadicí páku ve směru -šipka 1- dolů do kanálu řazení 1./2. převodového stupně. Současně otočte úhel -A- ve směru -šipky 2-, dokud nezapadne na místo. V tomto případě se řadicí tyč zablokuje a již se nepohybuje. Demontujte spodní zvukově izolační kryt motoru. Nainstalujte pod převodovku nádobu na sběr oleje.

Odšroubujte vypouštěcí zátku oleje -1-, vyjměte čep hřídele -2- a vypusťte převodový olej. Zašroubujte vypouštěcí šroub oleje -1- a utáhněte předepsaným momentem. Namontujte opěrné pouzdro -2- (je třeba vyměnit O-kroužek) a utáhněte jej předepsaným momentem.

Otočte čtverec -A- do původní polohy ve směru -šipky-. Namontujte spodní zvukově izolační kryt motoru.

Plnění převodového oleje

Demontujte vzduchový filtr, pokud je instalován nad převodovkou. Demontujte spínač zpátečky – viz. Šíp-. Vložte hadici s trychtýřem do otvoru v montážním otvoru spínače zpětných světel a naplňte převodový olej. Namontujte spínač zpětného světla – viz. šipkou a utáhněte na předepsaný moment.

Zajímavé:
Jak si vybrat letní tiché pneumatiky pro kola Škoda Outavia.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button