ŠkodaŠkoda Rapid

Kam namontovat transpondér na vyhřívané sklo Škody Rapid

Kam namontovat transpondér na vyhřívané sklo Škody Rapid

Škoda Rapid (2020). Instalace a provoz transpondéru T-pass

Transpondér je namontován na čelním skle v oblasti za zpětným zrcátkem, navržený speciálně pro přenos rádiových signálů z transceiveru. Transpondér je detekován anténou instalovanou na mýtném místě ve vzdálenosti 10 metrů. Abyste se vyhnuli otvoru závory pro vozidlo jedoucí před vámi, doporučuje se udržovat vzdálenost alespoň 15 metrů.

U nákladních automobilů by měl být transpondér namontován ve spodní části čelního skla nad stěrači čelního skla.

1. Důkladně otřete povrch hadříkem, odmastěte a osušte oblast na čelním skle vozidla pro instalaci transpondéru. Teplota na povrchu skla by neměla být nižší než +15° C. V případě potřeby zahřejte čelní sklo.

2. Umístěte transpondér vodorovně a opřete jej o určené místo na čelním skle. Odstraňte ochrannou fólii z držáku, aniž byste se ho dotkli, a zajistěte zařízení lepicí základnou. Připevněte zařízení anténou směrem k čelnímu sklu. Neotáčejte zařízení tak, aby jeho zadní strana směřovala k čelnímu sklu – mohlo by to zabránit čtení zařízení anténou.

3. Celá plocha lepicí základny musí být v těsném kontaktu s povrchem skla. Upevněte zařízení na sklo po dobu 10 sekund.

4. V případě potřeby jej opatrně vyjměte z držáku a předejte pracovníkovi Mýtného nebo prodejního a servisního střediska.

5. Vyhněte se kontaktu s vodou, vyhněte se chemické expozici. Nevystavujte mechanickému namáhání nebo nárazům. Neotvírat.

Připojte správně transpondér!

Zvukové signály potřebné k upozornění řidiče, že je zařízení aktivováno:

§ Žádný signál – nečteno

§ 1 signál – přečteno, transakce dokončena

§ 2 signály – čtěte, množství prostředků na účtu se blíží nulovému zůstatku

§ 4 signály – transakce odmítnuta (technické selhání, nedostatek finančních prostředků)

Transpondér by měl být umístěn ve výšce ~1,5 metru od povrchu vozovky, v závislosti na přítomnosti atermální ochranné vrstvy na čelním skle. Zařízení je aktivováno do 30 minut po připsání finančních prostředků (maximální doba dle Pravidel platby za služby je 1 (jeden) den).
Pokud není možné mýtné uhradit pomocí transpondéru na Mýtném místě, musíte použít jiné platební metody.

V případě nesprávného umístění transpondéru ve vozidle nebude zaručena jeho výkonnost a pokud je ve vozidle více transpondérů, společnost neručí za to, že nebudou účtovány finanční prostředky z preferovaného transpondéru.

Varování!
Pokud neplánujete platit mýtné pomocí transpondéru nebo vůz má 2 a více transpondérů, pak je při průjezdu Mýtným místem vložit do zipové tašky, kterou lze zakoupit spolu s transpondérem na Prodejně a servisní středisko. Předejdete tak chybnému nebo dvojitému odepsání prostředků z vašeho osobního účtu.

Balíček Zip si můžete zakoupit v jakémkoli prodejním centru nebo si jej objednat v internetovém obchodě.

Zajímavé:
Jak nainstalovat ochranu klikové skříně na Škoda Octavia.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button