kia ceed

Jak stisknout píst Kia Ceed

1. Odstraňte víka ojnice a ujistěte se, že pánve ložisek ojnice jsou na svém místě.

2. Ujistěte se, že značka na pístu a značka na ojnici jsou umístěny na straně rozvodového řemene.

3. Namontujte píst s pístními kroužky na první válec. Pomocí speciálního nástroje stlačte pístní kroužky na píst. Pomocí rukojeti kladiva zatlačte píst do válce.

4. Po vyjmutí pístu a ojnice ze speciálního nástroje se před instalací pístu na místo ujistěte, že je ojnice správně vyrovnána s čepem klikového hřídele.

Poznámka. Při montáži pístů silou přitlačte speciální zařízení proti bloku válců pro stlačení pístních kroužků, které zabrání roztažení pístních kroužků před vstupem do válce.

5. Zkontrolujte vůli v ojničních ložiscích.

6. Namažte závity šroubů tenkou vrstvou motorového oleje. Namontujte víka ojnice s pánvemi ojničního ložiska a zajistěte je šrouby a utáhněte je na požadovaný utahovací moment

Montáž klikového hřídele

1. Nainstalujte rozprašovače motorového oleje pro chlazení pístů a zajistěte je šrouby a utáhněte je na moment 9-13 Nm.

2. Namažte pracovní plochu pánví hlavního ložiska klikového hřídele motorovým olejem.

3. Namontujte horní pánve hlavních ložisek s drážkami pro přívod oleje do bloku válců motoru. Při opětovné instalaci vložek je nainstalujte na stejné můstky, na kterých byly před odstraněním,

4. Otočte klikovým hřídelem tak, aby čepy korunky č. 2 a 3 byly nahoře.

5. Před montáží hřídele s nákružkem naneste na všechny kluzné plochy tenkou vrstvu čistého motorového oleje. Namontujte klikový hřídel na pánve hlavního ložiska v bloku válců.

6. Namontujte pánve hlavního ložiska bez drážky do nosné desky hlavního ložiska klikového hřídele.

7. Namontujte základní desku pomocí tmelu FIT FD2 O, DREIBOND 5105 nebo HYLOMAR 3000. Utáhněte upevňovací šrouby základní desky na požadovaný utahovací moment.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button