ŠkodaŠkoda Rapid

Jak zjistit výbavu Škody Rapid

Nejprodávanější model ŠKODA v Rusku nepolevuje: v roce 2020 se prodalo více než 35 tisíc exemplářů českého liftbacku. Prognóza na rok 2021 je neméně optimistická, protože ŠKODA RAPID je jednou z nejlepších nabídek ve třídě B z hlediska ceny a kvality.

Vysoká poptávka po aktualizovaném RAPID se snadno vysvětluje úspěšným designem, praktičností a dynamikou vozu. ŠKODA navíc tradičně hodně dbá na komfort a pohodlí uživatelů – z tohoto pohledu vypadá RAPID mnohem výhodněji než jeho konkurenti.

RAPID v nové karoserii začal vypadat pevnější a dražší. Díky obecným designovým trendům se nové modely ŠKODA podobají staršímu modelu OCTAVIA. Zaoblená kapota, nový design optiky, promyšlenost a stručnost v detailech interiéru a exteriéru se staly charakteristickým znakem modelu RAPID 2021.

Technické vlastnosti aktualizovaného RAPID

Začněme rozměry SKODA RAPID: délka vozu je 4485 mm, šířka 1706 mm, výška 1475 mm, rozvor 2602 mm a světlá výška s přihlédnutím k balíčku pro špatné silnice – 170 mm. Objem kufru je 530 litrů, po sklopení zadních sedadel se zvětší na 1460 litrů.

Objem palivové nádrže je 50 litrů a pohotovostní hmotnost liftbacku se v závislosti na zvolené úpravě pohybuje od 1195 do 1255 kg. S poměrně standardními rozměry má ŠKODA RAPID jeden z nejpohodlnějších interiérů ve své třídě – kompetentní organizace prostoru vám umožňuje inteligentně využít každý centimetr a vytvořit pocit prostornosti.

RAPID v novém těle je postaven na známé platformě PQ25. Zachovala si pevnostní strukturu karoserie a design zavěšení: přední zavěšení hraje vzpěra MacPherson s příčnými stabilizátory a zadní zavěšení je torzní nosník.

Vynikající dynamický výkon vozu ŠKODA RAPID zajišťují tři zážehové motory:

  • 1,6litrový atmosféricky plněný motor o výkonu 90 koní. S. (s maximálním točivým momentem 155 N*m), který pracuje ve spojení s pětistupňovou manuální převodovkou. Ke zrychlení z nuly na stovky potřebuje tato pohonná jednotka 11,4 sekundy a maximální rychlost dosahuje 184 km/h.
  • 110koňová verze stejného motoru, vybavená zmíněnou mechanikou nebo 6stupňovým automatem. Verze s manuální převodovkou zrychlí z 0 na 100 km/h za 10,7 s a dosáhne rychlosti až 195 km/h. Varianta s automatickou převodovkou zrychlí na 100 km/h za 11,8 sekundy a maximální dostupná rychlost je 190 km/h.
  • 1,4litrový turbomotor s výkonem 125 koní. S. a 200 Nm točivého momentu, vybavený 7stupňovým robotem DSG. Tomuto agregátu trvá zrychlení na 100 km/h 9,2 sekundy a jeho rychlostní limit je 204 km/h.

Konfigurace RAPID v novém těle

V showroomech oficiálních prodejců je RAPID prezentován ve výbavových stupních ENTRY, ACTIVE, AMBITION a STYLE. V ceně vozu ŠKODA RAPID v základní konfiguraci ENTRY jsou 15palcová kola s vyraženými ráfky, LED optika, přední elektrická okna, centrální zamykání na dálkové ovládání, audio systém Swing a multimediální systém s 6,5palcovým dotykovým displejem. O bezpečnost se starají dva airbagy a také systémy ABS a ESP.

RAPID v paketu ACTIVE je vybaven klimatizací. A verze AMBITION je vybavena čtyřmi airbagy, mlhovkami a pasivním tempomatem. Mezi komfortní možnosti patří vyhřívaná sedadla a elektricky nastavitelná vyhřívaná zrcátka, celoobvodová elektrická okna, multimediální systém s podporou Android Auto a Apple CarPlay. Pro vozy vybavené převodovkou DSG je k dispozici systém Hill Hold Control.

Aktualizovaný RAPID ve verzi STYLE je vybaven litými koly, adaptivními světlomety, světelnými a dešťovými senzory, zadními parkovacími senzory, šesti airbagy, klimatizací a tlačítkem pro spouštění motoru.

Aktualizovaný RAPID můžete zakoupit v Surgutu u oficiálního prodejce ŠKODA AUTO v autobazaru Vostok Motors. Chcete-li osobně ohodnotit všechny výhody nového liftbacku nebo se přihlásit na testovací jízdu, volejte +7 (3462) 450-600.

Zajímavé:
Výroba Škody Fabia skončila v Kaluze.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button