ford focus 3

Jako Ford Focus 3 s automatickou převodovkou

Všechny články Novinky Autocode Life hacks pro kupující Testovací jízdy Auto novinky Video Automarkety Různé Koupit za xxx rublů Recenze ojetých aut Life hacky pro prodejce Tiskové zprávy Hodnocení Recenze majitelů Konfrontace modelů

28. listopadu 2018, 07:36 0 145452 XNUMX

V moderním automobilovém průmyslu se stále vzácněji vyrábějí úspěšné příklady, které jsou po dlouhou dobu zahrnuty do hodnocení nejprodávanějších automobilů. Tentokrát budeme mluvit o jednom z mála – Ford Focus 3.

Proč je „Focus“ tak populární?

brod

Z názvu není těžké uhodnout – toto je třetí generace modelu, vyráběná od roku 2011. K dispozici ve všech nejoblíbenějších karosářských provedeních: sedan, hatchback, kombi.

Třetí generace má několik možností motoru. Ty hlavní:

  • 1.6 l 105 nebo 125 k;
  • 2.0 l 150 koní

Právě tyto motory se nejčastěji vyskytují na sekundárním trhu. Existovaly také dieselové možnosti, ale tento typ se v Rusku neujal. Je to pravděpodobně způsobeno nekvalitní naftou a nákladnou údržbou palivového systému.

Převodovky pro Focus 3 jsou k dispozici v 5- a 6stupňových manuálních a šestistupňových robotizovaných převodovkách.

Nová generace vozu se zlepšila z hlediska komfortu. Nyní jsou k dispozici praktické možnosti, jako je vyhřívaný volant, paralelní parkovací asistent, automatické zpomalování k vozu jedoucímu vpředu, sledování tlaku v pneumatikách a dokonce i řízení jízdního pruhu s rozpoznáváním dopravních značek.

Na rozdíl od svých spolužáků se vůz může pochlubit vynikající ovladatelností vozovky díky nestandardnímu řešení zadního zavěšení. Vpředu je instalována vzpěra MacPherson a vzadu vylepšené víceprvkové zavěšení Control Blade. Poskytuje řidiči velmi jasnou zpětnou vazbu, která mu umožňuje předvídat chování vozu na jakémkoli typu povrchu.

Když Fordovi dojdou triky

salon Ford

Auto nepochybně vyšlo dobře, v některých ohledech dokonce o něco lepší než jeho spolužáci. Ale zpravidla „ďábel je v detailech“.

Například uživatel jednoho z portálů o autech píše:

„Nízká světlá výška auta (musel jsem to „zvednout“ pomocí distančních podložek). Stísněný interiér pro vysoké lidi. S předehříváním spalovacího motoru je třeba neustále sledovat nabití baterie. Může dojít k úplnému vybití a již nebude stačit k nastartování motoru.“

Každý třetí o salonu říká, že je tam málo místa. Vysocí řidiči si nemohou pohodlně nastavit sedadlo, aniž by naráželi do lidí sedících v zadní řadě sedadel. Ve výsledku je buď řidič pohodlný, ale cestující si opřejí kolena o opěradlo, nebo naopak. Kromě toho si lidé všimnou malých kmenů. U verze sedan je to 372 litrů, u hatchbacku jen 277 litrů.

Nespokojenost majitelů vyvolává i světlá výška – činí 150 mm. Musíte se bát každého obrubníku. Ale to nejsou nejzávažnější nedostatky.

Majitel Focusu 3, 2013 1.6 litru s robotem, si stěžuje na motor:

„1.6 litru na robotu je jen zelenina, žádné zrychlení. Na dynamické manévry můžete zapomenout. Předjíždění na dálnici je neskutečně těžké, ve městě se předjíždějí i AvtoVAZy. Bylo nutné vzít jeden s motorem o výkonu 150 koní.“

Ověřme si realitu. Pokud se podíváte do dokumentace, tento motor se vyznačuje zrychlením na „stovky“ za 13,1 sekundy. Například: Lada Priora 1.6 l 87 hp. na mechanice, podle pasu zrychluje na stovky za 12,5 sekundy.

motor ford

Kvůli typickým poruchám a poruchám si majitelé nejčastěji stěžují na krátkodobé hřebeny řízení. I s novým náhradním dílem se po 7 tisících kilometrech objevuje mírné klepání při otáčení volantem. Brzy nebude možné tento problém zcela odstranit; Může za to plastové pouzdro na hřídeli řízení. Někteří řemeslníci brousí ocelové pouzdro místo plastového. Tím se interval mezi opravami několikrát prodlouží.

Robotický box je extrémně nespolehlivý. První problémy mohou nastat již po 90 tisících najetých kilometrech. A pak – další. Opravují se spojky s třecími spojkami, přítlačná vidlice, řídící jednotka. Někteří majitelé při 150-180 tisících usoudí, že je levnější vyměnit celého „robota“, než přemýšlet o opravě. Někteří lidé se uchýlí k radikálnějšímu řešení – prodat auto s „robotem“ a koupit něco jiného.

Manuální převodovka má ale také své mouchy. Svého času měly rané verze vozu výrobní vadu. Olejové těsnění v krabici se rychle opotřebovalo a došlo k úniku oleje. Instalace nového olejového těsnění nezaručovala bezproblémový provoz. Jednou za 10-30 tisíc jsem musel věnovat pozornost tomuto okamžiku. Tento problém byl v nových verzích opraven.

Dále přidáváme pouzdra stabilizátoru, která v zimě skřípou a špatně sedí plastové díly interiéru při montáži. Bez vnějšího zásahu začne interiér vrzat. Důležité je, že některé díly jsou k dispozici pouze na objednávku a nelze je tak snadno měnit jako například závěsné prvky.

Kolik tyto „triky“ stojí?

zaměření

Ačkoli je model Ford Focus III stále docela čerstvý, za 400 tisíc rublů najdete auto s 1.6 litrem a modelem 2012-2013. Téměř jistě to bude prázdný set.

Pro něco pohodlnějšího na řízení třeba s motorem 2.0 l a 150 koní. Za rok 630 po vás budou chtít 2014 tisíc.

Nový Focus 3, 2018, ze showroomu bude stát od 900 tisíc rublů za průměrnou konfiguraci.

Co ojeté Fordy skrývají?

Za posledních 1357 hodin bylo prostřednictvím služby Autocode zkontrolováno 30 XNUMX vozů všech generací Fordu Focus. Naprostá většina měla alespoň jednu nehodu. Z XNUMX selektivně kontrolovaných zpráv:

  • 19 měl nehodu;
  • 5 aut má nezaplacené pokuty.

Některá auta měla 2 nebo více nehod. Jako například tento:

kontrola auta

Auto mělo za 5 roky 4 nehod. K dopravním nehodám docházelo v intervalu 2-3 měsíců.

nehoda

Přes všechny nevýhody se Ford Focus III ukázal jako úspěšný a dokázal najít svého kupce. Stylový, módní vůz oslovil především mladší generaci automobilových nadšenců. Agresivní design a vynikající ovladatelnost povzbuzují řidiče k aktivnímu stylu jízdy. Bohužel to někdy vede k hrozným následkům v podobě pokut nebo nehod. A při prodeji majitelé neradi ukazují ani jedno, ani druhé. „Možná budete mít štěstí na nepozorného kupce.“ Proto je důležité vůz před koupí důkladně zkontrolovat.

Autor: Maxim Golenetskikh

O jakých módních a mladých autech byste si rádi přečetli recenzi? Své možnosti pište do komentářů.

Zajímavé:
Jak vyměnit hlavní válec spojky na Ford Focus 3.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button