Volkswagen passat

Jak vybrat Volkswagen Passat 160 koní

Začněme tím, že je to moje druhé auto. Předtím jsem měl Civic Ferio na pravostranném řízení. 1.5 a automat, se kterým jsem jezdil 3 roky.

Po obdržení určité částky N-tým způsobem bylo rozhodnuto hledat auto. Chtěl jsem zkusit něco zvláštního, protože příznivci „spolehlivosti“ zvyšují ceny svých starých věder natolik, že od nich nechci kupovat. Například vycucaná Camry 40 s 8 majiteli, ’07, mohla v době nákupu klidně stát 600+. Ale živá možnost se prostě najít nedá.

Jádro jsem sledoval denně. Fakt jsem nevěděl, co koupit. Co sedělo do rozpočtu, měl buď pochybný prodejce (pokud to není v nadpisu, ani to nechodím hledat), nebo bylo mnoho majitelů, nebo to byl podle fotky už odpad.

Probudil jsem se brzy ráno a když jsem neměl co dělat, znovu jsem se podíval na auto podle svých kritérií. A pak narazím na pasát. Četl jsem o motoru – jsem spokojen, začínám studovat informace o autě obecně. Uběhly tedy 4 a půl hodiny. Jen jsem čekal do 10 hodin, kdy byl čas zavolat prodejci.

Z povídání se dozvídám, že jsou tam všechny účtenky za jakýkoliv servis, auto je celé v původním laku, ve skutečnosti má 1 majitele. Rozhodl se jít a podívat se. Kontrola a zkušební jízda nás vedou k diagnóze. Je dobře, že jsou Němci diagnostikováni do nejmenších detailů. Potvrdilo se každé slovo majitele. Začalo smlouvání, čekal jsem slevu 5 tisíc a víc ne, jelikož auto bylo slušné. Dostal jsem -50 tisíc rublů, což je o něco více než 10 procent. Jednali se mnou a mým autem.

Řeknu vám krátce a k věci, proč bylo auto prodáno a proč toho lituji. Nejjednodušší způsob, jak začít, je vyjmenovat klady a zápory.

Zajímavé:
Který výrobce ráfků passat.

výhody:
+ ICE a její potenciál. I původních 160 koní stačí na pohodlnou a dynamickou jízdu. A na čipu. Eh
+ Prostor. Vůz je pohodlný pro pasažéry jakékoli velikosti a i cestující vzadu sedí tak, že nemají otlačené nohy
+ automatická převodovka. Osobně ještě nejsem připraven na DSG a zejména na DK200 a zejména na první revize.
+ Prostorný kufr.
+ Salon. Vše, čeho se můžete dotknout, je příjemné na dotek. Kombinovaná sedadla jsou pohádka.
+ Nízká spotřeba na poměry třídy a jízdních vlastností

nevýhody:
– Drahá služba. Náhradní díly stojí hodně peněz a některé komponenty lze vyměnit pouze za Bosch nebo originální a ceny tam nemusí být dětinské.
-Rok. Přesto tyto stroje splnily svůj účel, jejich životnost je vyčerpána.
– Salon. Přesto, auto debutovalo v roce 2005, to ovlivňuje vzhled. Styl tam je, ale nevypadá moderně.
– Elektrická ruční brzda. Nespolehlivá věc. A pokud jdete na fóra, velmi často musíte buď přijmout poruchu, nebo mít drahé opravy.
-Skvělý olej. Motor BZB jej nepoužívá příliš často, ale tento příklad jej používal v množství 200 gramů na tisíc, a to i od odchodu z OD v roce 2009.

Tak proč jsi to prodal? Brzy se chystala generální oprava motoru. Při výměně rozvodového řetězu, který měl najeto 237tis km, jsem neměnil vyvažovací hřídele, protože jsem nevěděl, že to může být nutné. A po tomto postupu klesl tlak oleje při otáčkách pod 2 tis. Nebo spíše ubylo.
Peníze nebyly příliš dobré a problém jsem vyřešil instalací snímače tlaku oleje, který pracuje při nižším tlaku, 0.6, místo 0,9. Motor za to samozřejmě nepoděkoval.

Paralelně s tím zemřelo vstřikovací čerpadlo. TNND ho následoval.
K čertu s tím převodovka na 2. rychlostní stupeň začala fungovat trochu nakřivo, neumím to popsat slovy, musíte to cítit.

Celkem: po započtení všech náhradních dílů a oprav přesáhla částka 170 tis. Rozhodl jsem se prodat. Umístil jsem ho těsně nad střed trhu, za 3 dny byl pryč, převýšená nabídka to vzala.

A teď bych chtěl ušetřit pár bodů, které jsem se naučil až teď a opravit auto investicí jen 100. A měl bych třídu D, která se příjemně řídí, je dynamická. Ale bohužel jsem si vybral špatnou cestu a teď se nudím.

V plánu je návrat do koncernu.

Shrnutí recenze: nyní se vyplatí kupovat tato auta, pouze pokud to byl v roce 2005 váš sen, ale teď jste strýc s plnou peněženkou. Samozřejmě jsou případy, kdy tato auta dělají potíže, ale jsem si na 99% jistý, že se vám to nestane.
Jen je rozdíl v přístupech: spousta zábavy, pohodlí, ovladatelnost a tak dále a na druhé straně stupnice je služba, kterou nezvládne každý.

Staré německé auto je drahá eskortka, máte se spolu skvěle, ale pokud máte peníze, stojí to za to.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button