ŠkodaŠkoda Fabia

Jak demontovat zpětné zrcátko na Škodě Fabia

Jak demontovat zrcátko Škoda Fabia

Hezký den všem, jak jsem slíbil, posílám zprávu o instalaci zrcátka, začněme tím, že maxim1stm-ru tento postup podrobně popsal ve své palubní zprávě, na kterou jsem spoléhal, a tak všechny díly zrcadla konečně dorazily, jejich čísla jsou zde
Hurá, můžeme začít s montáží, jinak jsou dva týdny bez zrcadla obecně neúnosné.
První a možná nejtěžší fáze.

Jak demontovat zrcátko Škoda Fabia

Úplně první věc, kterou uděláme, je pečlivě vybrat upínací podložku, ne proto, abychom ji zachránili, ale abychom zabránili vystřelení pružiny, protože je tam velmi pevně stlačena. Pak to můžete vyhodit. Dále vyjmeme dráty tak, že čip odcvakneme a úplně je vytáhneme ve spodní části zrcadla je na to kryt; Na jeho místo vyvrtáme otvor, kam vložíme čep držící pružinu.

Jak demontovat zrcátko Škoda Fabia

Vyměnil jsem samotný reflexní prvek (sklo).
Samotné sklo se dá poměrně snadno odlomit jakýmkoli plochým nástrojem – díky EdemT za konstruktivní kritiku. Postup je dobře znázorněn na videu:

Když jsem se však s tímto problémem setkal osobně, vydal jsem se na trnitější cestu. Níže jako příběh (a kvůli rozloženým fotografiím) zanechávám svá dobrodružství.

Po převzetí ojetého vozu jako první jsem (no, možná po fotce „ručička, hodinky, volant“), začal opravovat chyby předchozího majitele. Nejvýraznějším prvkem byl prvek zrcátka řidiče:

Jak demontovat zrcátko Škoda Fabia

Koupit
V tuto chvíli jsem se začal seznamovat s tím nejúžasnějším světem autodílů, které „existuje“, se všemi jeho rozmanitými články, labyrintem katalogů, nejednoznačností zaměnitelnosti dílů různých modelů. Po mnoha měsících skřípání zubů jsem si přesto začal postupně zvykat na tento podivný svět a dokázal jsem najít součástku, kterou potřebujete. Hned podotýkám, že moje Fabia má levé zrcátko se zahnutou hranou. Pokud je někdo na samém začátku této dlouhé cesty, článek je – 5J0 857 521 M.
No a tím moje hledání neskončilo. Nejprve jsem původně hledal obyčejné, nezakřivené zrcadlo (předtím byla tatínkova Fabia (na fotce červená) rovná a zřejmě se někdy i v nejmenších detailech bojíme všeho nového). Za druhé, když jsem se naučil cenovku původního (plochého i vypouklého) zrcadla, pokusil jsem se seznámit se světem detailů nikoli z předních dveří, ale ze zadních dveří – světa čínských analogů.
Nakonec jsem se ztratil v hledání a rozhodl jsem se kontaktovat manažery výše zmíněného obchodu. Nemohu si pomoct, ale udělat jim reklamu: muž, se kterým jsem mluvil osobně přede mnou, několikrát zavolal do salonu Škoda, představil se jako klient a dlouho se ptal, zda se k mému modelu hodí přímé zrcadlo nebo ne. Bylo to pěkné, i když výsledek byl nulový. Ale pravdou je, že kluci umějí svou práci – pořád mě odrazovali od nákupu čínštiny. Nakonec jsem koupil zakřivený originál.

Čtěte také: Jak odstranit nástěnnou lampu

Instalace
Zde jsem se také vydal nestandardní cestou. Před výměnou rozbitého levého zrcátka jsem se rozhodl nacvičit a rozebrat celé pravé. (Dokonce bych řekl, že byl neporušený, než jsem ho rozebral. ). Pokud tedy někoho také trhá zvědavost, takto vypadá rozložené zrcadlo:

Demontáž zrcátek Škoda Fabia | Škoda

Stačí stáhnout dvě bílé spony a jednu černou nahoře, na pravé straně dveřní karty. Pouzdro bočního zrcátka Škoda Fabia s klipem na dveřní kartu v oblasti zrcátka, abyste dosáhli na drát a uvolnili jej z bloku Škoda Fabia Monte Carlo Vytáhněte kartu a sáhněte po zástrčce zrcátka, tento konektor je připevněn ke dveřím, je nejprve snazší jej vyjmout ze dveří a poté odpojit konektory.

Uvolníme zrcátko a vyjmeme vodič z krytu bočního zrcátka Škoda Fabia Fabia Monte Carlo Po odpojení vodičů dbáme na to, aby bílé spony zůstaly na kartě dveří a ne v kovu dveří. při zpětném nasazování klipy jednoduše nezaklapnou. Pokud jsou spony krytu bočních zrcátek Škoda Fabia ve dveřích, vytáhněte je ze dveří kleštěmi a vložte je zpět do karty. Ujistěte se, že bílé spony zůstaly v kartě dveří a ne na kovových dveřích, pokud zůstanou ve dveřích, vytáhněte je z nich a vložte je do karty na jejich místo Škoda Fabia Monte Carlo Dále odšroubujte tři šrouby zrcadlo a vyjměte zrcátko.

Jak demontovat zrcátko Škoda Fabia

Nelekejte se, můžete odšroubovat tři najednou, zrcátko nespadne, protože pevně sedí v drážkách a drží i bez šroubů. Odšroubovali jsme šrouby v zrcátku a sundali zrcátko samotné Škoda Fabia Monte Carlo Rozhodl jsem se nenatírat vrchní šedý plast na zrcátko, protože bych musel znovu čekat, rozhodl jsem se ho jednoduše přilepit vinylem.

Čtěte také: Důvody, proč nefunguje centrální zamykání Chevrolet Niva

forum.skoda-club.ru

Zrcátka jsem lepil už na předchozí Fabii, jelikož byla matná z výroby, ale chtěl jsem černý lesk. Zrcadlo vypadá opravdu skvěle, barva je perfektní.

Jak demontovat zrcátko Škoda Fabia

Vraťme vše v opačném pořadí a radujme se z výsledku Škoda Fabia Monte Carlo V celém tomto příběhu krásného čínského zrcátka zvenčí je moucha. přečtěte si o tom v dalším příspěvku! Byl poškozen rám kolem skla a spodní černá část zrcadla.

Jak demontovat zrcátko Škoda Fabia

Nejvíce frustrující bylo, že jsem musel odstranit obložení dveří, abych nahradil skleněné pouzdro. Proto jsem se tak choval. Zpočátku to, co zůstalo viset na voze po odstranění prvku zrcátka a posbírání nečistot a dílů, vypadalo takto.

Rám kolem skla byl také úplně rozbitý, ale karoserie bočního zrcátka Škoda Fabia, lakovaná část karoserie nebyla poškozena, jen odskočila. Takto funguje otočný a vlastně upevňovací mechanismus zrcadla. Rozhodl jsem se to sundat a vzít domů. Pomocí šroubováku jsem pomalu ohýbal okvětní lístky této zázračné podložky a ona povolila. Jenže se objevila překážka.

Čip pro nastavení polohy zrcátka neprochází podložkou.

Rozebral jsem čip. Tady je pinout podle barvy, ale udělal jsem to v podstatě marně.

Zrcátka: ŠKODA, FABIA (6Y2)

Každopádně jsem potom přestřihl dráty, protože po instalaci zrcadlového prvku do těla zrcadla do něj nebudete moci zapíchnout čip, ale vložení čipu předem a jeho montáž může být možná, ale budete muset rozebrat otočný mechanismus – což jsem neudělal. Po demontáži mi zbylo následující Doma jsem pokračoval v demontáži pouzdra bočního zrcátka Škoda Fabia, spodní díl vypadá takto, ale montuje se v obráceném pořadí. Nic složitého. Pak přišel na řadu zrcadlový prvek.

Musel být namontován na nosný stojan.

Jak demontovat zrcátko Škoda Fabia

Zde se bohužel muselo přilepit pouzdro bočního zrcátka Škody Fabia. Pravděpodobně by šlo rozebrat otočný mechanismus a delším samořezným šroubem po předchozím prohloubení otvoru pod ním dotáhnout tak, jak byl, ale s tímto dílem jsem si hlavu nelámal, protože byla možnost ulomení některých závity svěrky při jejich demontáži.

Čtěte také: Technické specifikace prachovky Reno

Proto jsem to udělal. Celkem se ráno stalo následující A pak bylo obecně všechno jednoduché, kdyby nebylo 25 stupňů mrazu a chyběla garáž. Zkrátka jsem zkoušel zapojit jeden drát snad hodinu. Ale to jen kvůli mrazu.

Související příspěvky:

  1. Kufr Kia sportage 2017
  2. Výměna hřebenu řízení u Niva Chevrolet
  3. Shell Helix oil 5w30 semi-syntetické recenze
  4. Namaluj dravce v kukuřičném poli

Zajímavé:
Kdy vyjde nová Škoda Octavia 2017.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button