ŠkodaŠkoda Octavia

Jak zaregistrovat klíč Škoda Octavia

Chcete-li aktivovat funkci ochrany proti krádeži, proveďte nácvik imobilizéru. Po dokončení celého tréninkového postupu:

– funkce ochrany proti krádeži se aktivuje v ECU řízení motoru, pokud již nebyla aktivována;

– systém změní své heslo na nové náhodně zvolené;
– nové systémové heslo bude zapsáno do tréninkového klíče;
– informace o všech dříve vyškolených pracovních klíčích budou vymazány z paměti;
– kódy těch pracovních kláves, které byly natrénovány v tomto tréninkovém postupu, budou uloženy do paměti.
Postup výcviku imobilizéru se používá v následujících případech:

– aktivaci funkce ochrany proti krádeži v počítači (například u nového vozu nebo při výměně vadného počítače);

– v případě ztráty pracovních klíčů vymazat informace o starých pracovních klíčích a naučit se nové;

– změnit systémové heslo, pokud vlastník předpokládá, že heslo mohlo být přečteno (například při prodeji vozu od jednoho vlastníka druhému);

– při výměně vadného imobilizéru za nový pro naučení funkčních klíčů.
Poznámka

Systém poskytuje pro trénování pouze dvě pracovní klávesy. Trénovat lze pouze nové pracovní klíče (tj. ty, které nebyly natrénovány jiným imobilizérem) nebo ty, které byly dříve natrénovány pomocí tréninkového klíče použitého v tomto tréninkovém postupu. Pracovní klíče lze trénovat pouze společně s ECU, ve které není aktivována funkce ochrany proti krádeži, nebo s ECU, která byla trénována společně s tréninkovým klíčem použitým v tomto tréninkovém postupu.

Chcete-li se naučit klíč imobilizéru, musíte provést následující.
1. Zavřete všechny dveře auta. Zapněte zapalování pomocí tréninkového klíče a počkejte alespoň 6 sekund.

2. Vypněte zapalování. Kontrolka by měla začít blikat se zvýšenou frekvencí (5krát za sekundu), pokud je proces učení správně proveden. Pokud kontrolka přestane rychle blikat, znamená to nesprávnou operaci, překročení doby povolené pro postup učení nebo poruchu. Vyjměte tréninkový klíč ze zapalování.

3. Zatímco kontrolka bliká (asi 6 s), zasuňte pracovní klíč do zámku a zapněte zapalování. Pokud je vše provedeno správně, při zapnutí zapalování zazní třikrát bzučák.

4. Počkejte se zapnutým zapalováním (asi 6 s), dokud bzučák nezazní další dvě pípnutí. Pokud se po 6 sekundách neozve žádné pípnutí a rychlé blikání výstražné kontrolky ustane, vypněte zapalování a spusťte postup znovu. Pokud se vám nepodaří dokončit proces učení znovu, znamená to, že došlo k poruše nebo tento pracovní klíč již byl naučen jiným imobilizérem.

5. Vypněte zapalování.
Poznámka

Je-li nutné naučit druhý pracovní klíč, proveďte znovu kroky 3–5 a zapněte zapalování pomocí druhého pracovního klíče. Pokud taková potřeba není, pokračujte v tréninkovém postupu.

6. Zatímco výstražná kontrolka bliká (asi 6 s), vyjměte naučený pracovní klíč ze spínací skříňky, zasuňte zpět tréninkový klíč do zámku a zapněte zapalování. Pokud je vše provedeno správně, při zapnutí zapalování se třikrát ozve bzučák.

7. Počkejte se zapnutým zapalováním (asi 6 s), až bzučák vydá další dvě pípnutí.

8. Vypněte zapalování, ale nevytahujte učící klíč ze zapalování. Přibližně 6 sekund po vypnutí zapalování by měl jednou zaznít bzučák a výstražná kontrolka by měla začít blikat dvojnásobnou frekvencí.

Pokud bzučák nezazní a rychlé blikání kontrolky ustane, musíte vypnout zapalování a znovu spustit proces učení. Pokud nemůžete znovu dokončit proces učení, znamená to, že došlo k poruše nebo tento klíč pro učení nevyhovuje této ECU.

9. Nejpozději 6 sekund po zvukovém signálu (zatímco kontrolka rychle bliká) zapněte zapalování stejným tréninkovým klíčem. Po 2-3 sekundách vypněte zapalování. Nejpozději 5 sekund po vypnutí zapalování by měl třikrát zaznít bzučák a rychlé blikání výstražné kontrolky by mělo přestat. Nezapínejte zapalování po dobu alespoň 10 sekund.

Při práci s některými ovladači kontrolka přestane blikat a bzučák vydá tři signály při zapnutí zapalování. V tomto případě byste měli přesto vypnout zapalování a počkat alespoň 10 sekund.

Na konci procesu učení může být nutné znovu synchronizovat kódy imobilizéru a ECU, protože po dokončení procesu učení nemusí ECU umožnit nastartování motoru při prvním zapnutí zapalování. Chcete-li znovu synchronizovat kódy, zapněte zapalování jakýmkoli vyškoleným klíčem (nejlépe funkčním). Pauza na 6 sekund. Pokud varovná kontrolka imobilizéru začne indikovat chybný stav systému (bliká jednou za sekundu), vypněte zapalování a počkejte alespoň 10 sekund. Poté znovu zapněte zapalování. Kontrolka by neměla blikat a motor by se měl rozběhnout.

Pokud 3 sekundy po zapnutí zapalování kontrolka trvale svítí, znamená to, že funkce ochrany proti krádeži počítače není aktivována a postup učení by se měl opakovat znovu.

Zajímavé:
Co se skrývá pod vozem Škoda.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button