ŠkodaŠkoda OctaviaŠkoda octavia a5

Jak odstranit zámek zadních dveří na Škoda Octavia A5

Škoda octavia a5. Výměna zámku zadních dveří a vnější kliky

Po vložení okraje malého pouzdra do většího můžete na závoru opatrně poklepat kladivem a dbát na to, aby velké pouzdro zůstalo na svém místě a nespadlo do vnitřku dveří.

Nejprve to uděláme shora. Vezměte si je a neuvidíte jiné náhrady nebo analogy, jako jsou ty, které jsou vhodné od VAZ, protože tito příbuzní mají speciální gumovou sukni proti klepání. Vyhákněte tlačítko pro zdvih skla z konektoru.

Odšroubujte jej přibližně o 7 otáček a při každém otočení šroubu neustále kontrolujte, zda se „pata“ již neuvolnila. Faktem je, že kromě „paty“ vnější kliky drží tento šroub také přídržný kroužek vnější kliky, a pokud je příliš vyšroubován! Po sejmutí „patky“ se otevře přístup ke lanku s jeho uzamykacím výstupkem na konci jednoduše pomocí tenkého šroubováku nebo pinzety uvolněte tento zámek z žebrovaných drážek v rukojeti.

Vyhákněte tlačítko pro zdvih skla z konektoru. Bez odstranění skleněného zajišťovacího pouzdra NEBUDE možné vyjmout přinýtovanou kazetu.

Pro odstranění malého pouzdra ELSA píše, že je třeba použít dlouhý šroub se závitem M5. Nakonec by to mělo vypadat takto. skoda-ural. ELSA opět píše, že je potřeba použít dlouhý šroub, nyní se závitem M8.

Škoda Octavia 2010, 152l. S. – elektro a elektronika

Později si tam můžete vše posbírat a určitě vše očistit od pil a hoblin, všude to pro jistotu důkladně profouknout vzduchem – nefoukat vzduch do difuzoru spodního reproduktoru! Nemusíte nic dělat, sejměte pryžové pouzdro, stiskněte západku konektoru ze strany a vyjměte konektor.

Opakuji, nemusíte to dělat, stačí nechat nýtovanou kazetu úhledně viset na kabelovém svazku. Nyní odstraňte další gumový pásek na postroji v oblasti zámku a odpojte elektrické připojení.

Hurá, dostali jsme se na hrad! Odšroubovali jsme dva velké šrouby, které je zajišťují na konci dveří. Zámek je nyní zcela volný, ale visí na vnitřním lanku uvolnění rukojeti.

Nástroje:

Stlačíme páčku tak, aby se na lanku vytvořila smyčka a lanko zespodu vypáčíme, uvolníme z přídržné drážky, poté otočíme konec lanka a vyjmeme z páky. Modrý a červený vodič jdou k mikrofonu. Na zámek se díváme z různých úhlů, takže zespodu je vidět držák, který navíc drží mikrofon.

Navíc jsem se rozhodl podívat se i dovnitř samotného hradu.

Žádné viditelné poškození jsem nenašel. Také veškeré pájení se jeví jako velmi kvalitní. Vyměníme zámek a vše provedeme v opačném pořadí. Nezapomeňte sladit průchodku uvnitř kapsy dveří.

Výměna zámku dveří zavazadlového prostoru SKODA SUPERB

A tak vše sbíráme a šroubujeme dohromady. Obecně, když jsme se ujistili, že vše funguje, jak má, přistoupíme k opětovné montáži.

Vyčistíme vnitřek dveřní kapsy od nečistot, hlav nýtů a profoukneme vzduch skrz všechno a všude. K tomu potřebujeme velký nýtovač. Nejprve však na samotných nýtech originální nýty: N 01 – Skrytý nýt – přibližně 8,5 rublů. Jedná se také o průmyslový nýt o průměru 6.

Musíte vzít hliníkový nýt s ocelovou tyčí a ne ocelový s ocelovou tyčí. Vlastně jsem je vzal a úspěšně je použil. Nyní samotný nýtovač, podařilo se mi najít kvalitní nástroj, i když mě stál 1,8 tis. Na krabici je vidět nýt.

Poté vyjměte tlačítko ovládání elektrického okna a odpojte konektor a vyjměte jej. Jen to neposouvejte příliš daleko, protože v budoucnu budete muset ovládat zvedací zařízení okna.

Jedním z nejobtížnějších kroků při demontáži obložení předních dveří je demontáž klik. Rukojeť na pravých dveřích se skládá ze dvou částí: Chcete-li sejmout horní část kliky, musíte vypáčit kliku na loketní opěrce obložení a zatáhnout za vnější stranu kliky směrem k sobě. Je docela snadné poškodit potahovou látku, takže je lepší použít speciální nástroj pro demontáž, pokud neexistuje, použijte plochý šroubovák, jehož pracovní část je zabalena do látky.

Dokončili jsme přípravné práce, nyní musíme udělat malou práci se šroubovákem. Křížově vyšroubujte dva šrouby v prohlubních kliky dveří a jeden za chromovanou klikou pro otevření zámku. Poté vezměte šroubovák s 15-6zubým TORX bitem a vyšroubujte šrouby podél konce a dna pláště. Trochu stáhneme lem ve spodní části a zatlačením na světlo otevřených dveří zevnitř ho vyjmeme, odpojíme konektor a odložíme.

Po provedení výše uvedených postupů můžete vyjmout dveřní kartu.

Chcete-li lištu sejmout, mírně ji posuňte ve spodní části směrem od dveří a poté ji zvedněte, je to jednodušší, když je okno sklopené.

Zajímavé:
Jak zakázat abs na Škodě Fabia.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button