Škoda

Jak přivézt Škodu Karoq z Litvy

Atnaujintas Karoq sužavės solidžia išvaizda, pakeisto dizaino grotelėmis ir išskirtiniais priekiniais žibintais.

Naujojo Karoq charakterį pabrėžia kampuotos ratų arkos ir slenksčių apsaugos.
Atnaujintą naujojo Karoq išvaizdą papildo kristalinio dizaino „Top full LED“ galiniai žibintai.

Priekiniai žibintai, vien tik iš šviesos diodų technologijos, kuri pabrėžia pasitikėjimo kupiną naujojo Karoq išvaizdą.

Priežastys rinktis šį automobilį

Stilingas designy

Drąsus priekis, raumeninga išvaizda ir dinamiškos proporcijos – viskas viename kompaktiškame komplekte. Iškart matyti, kad naujasis Škoda Karoq išsiskiria iš kitų ir yra pasiruošęs kartu su jumis leistis į bet kokius nuotykius.

Aukščiausios klasės konforto funkcijos

Naujasis Karoq gali išpildyti beveik visus jūsų norus. Mėgaukitės funkcejomis, dėl kurių kiekviena kelionė bus tokia smagi ir patogi, kad nenorėsite isšlipti iš automobilio.

Zajímavé:
Jaký tlumič je nainstalován na Škoda Roomster.

Daug erdvės

Puikios transformavimo galimybės, daugybė sumanių detalių ir daug erdvės priekyje, galinių sėdynių zonoje ir net bagažinėje. Co dar norėti?

Viskam pasiruošęs

Pagrįstai tikimasi, kad naujasis Karoq – tai nepaprastai šaunus automobilis. Išmanioji visų ratų pavara, bekelės režimas, nusileidimo nuo kalvos valdymas ir didelė prošvaisa kviečia leistis į bekelę.

Pažangiausios pagalbos vairuotojui sistemos

Kelionės pagalba Parkavimo pagalba Saugumo pagalba Led žibintai
Kelionių pagalba iš dalia perima automobilio valdymą, kad jums būtų lengviau vairuoti.
Dar niekada nebuvo taip lengva statyti automobilį. Tiesiog paspauskite reikiamą mygtuką.
Naujausios sistemos jūsų kelionės saugumui užtikrinti.

Rinkoje pirmaujanti šviesos diodų apšvietimo sistema užtikrina didesnį našumą ir siūlo saugos funkcijų.

Likite prisijungę, net kai keliaujate

Pažangus Karoq ryšys palengvins kasdienį naudojimąsi automobiliu ir suteiks visas reikalingas palaikymo priemones, kad savo kelionės tikslą pasiektumėte laiku ir patogiai.

Vízum tai ir daugiau

Sumanios podrobnosti Sumanios technologijos Sumanus komfortas Sumani bagažinė

Porankis su dviem puodelių laikikliais

Du lengvai atidaromi puodelių laikikliai

Telefono skyrius su belaidžiu įkrovimu

Skėtis po sėdyne

„Kessy“

Virtualusis pedály

Įtraukiamas vilkimo strypas

Garso systém „Canton“

Panoraminis stoglangis

Elektroninis stovėjimo stabdys

Šildomasis vairas

USB-C připojení vichřice s napájením 230V

Reguliuojamas bagažinės dangtis

Krovinių atskyrimo elementai

Dvipusė bagažinės danga

Systém Tinklelių

Techniniai duomenys gerbėjams
Įdomu, ką dar gali Karoq? Pasigilinkite į išsamią techninę informaciją apie šį modelį.
Saugumas be jokių kompromisų

„Euro NCAP“ susidūrimo bandymuose Škoda Karoq automobiliui skirtas aukščiausias 5 x įvertinimas.

El. pošta
Taip pat žiūrėkite
Bandomasis važiavimas
Configuratorius
Naudoti automobiliai
Kontakty
Perkantiems Škoda
Vairuojantiems Škoda
Elektromobily
Technické informace
Daugiau apie Škoda
Atstovybės
TEISINIS IŠAIŠKINIMAS

Norint naudotis „Škoda Connect“ (toliau – „Paslaugos“), būtina sudaryti atskirą internetinę sutartį su „Škoda Auto as“. Norėdami naudotis Paslaugomis visą sutarties laikotarpį, klienti turi 90 denų registracijos terminą www.skoda-connect.com portále po transporto priemonės perdavimo. Skubios pagalbos iškvietimo paslauga įjungiama, kai tik transporto priemonė pristatoma, papildomai nereikia registruotis.

Teikiamų paslaugų prieinamumas įvairiose šalyse gali skirtis, atsižvelgiant į transporto priemonės tipą, pagaminimo metus ir transporto priemonės įrangos lygį. Kai kurios paslaugos gali būti prieinamos vėliau, po automobilio perdavimo. Nabídky levných hotelů s nabídkou telekomunikačních technologií. Dėl nuolatinio technologijų, ypač mobiliojo tinklo, tobulinimo, „Škoda Auto as“ garantuoja nuolatinį šių paslaugų prieinamumą visą jų galiojimo laiką. Dėl galimų plėtros pokyčių teikiamos paslaugos gali būti visam laikui nepasiekiamos.

Kolik stojí celní odbavení auta z Litva v Rusko?

Kolik stojí celní odbavení auta z Litva v Rusko?

Litevský automobilový trh je jedním z největších trhů v Evropě, reprezentovaný prodejem nových i ojetých (ojetých) vozů a náhradních dílů pro ně! Najdete na něm vozy dovezené z amerického trhu (USA), asijského trhu (Jižní Korea, ve vzácných případech Číny) a samozřejmě z evropských zemí: Německo, Španělsko, Itálie, Francie, Polsko, Švýcarsko, Holandsko a mnoho dalších . Litva je neméně známá demontáží náhradních dílů aut dovážených z UK, Japonska a USA, kde jsou ojetá auta včetně poškozených levná.

Důležité! Nařízením vlády Ruské federace ze dne 31.05.2023. května 891 č. 01.02.2024 byla do XNUMX. XNUMX. XNUMX pro fyzické osoby dočasně zjednodušena registrace automobilů dovezených ze zahraničí – není nutná instalace tlačítka ERA-GLONASS!

Značky automobilů prezentovaných na litevském trhu:

AC, Acura, Alpina, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Buick, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Fiat, Ford, Genesis, Honda, HTM, Hyundai, Infiniti, Isuzu, Iveco, Jaguar, Jeep, KIA, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Ravon, Renault, Škoda, Smart, Subaru, Suzuki, Toyota, Venturi, Volkswagen, Volvo, VW a mnoho dalších.

Žádané jsou nové i ojeté vozy. Pokud stáří vozu nepřesáhne tři roky, považuje se za nové. Mezi novými vozy je lídrem prodejů značka Fiat, zejména modely Fiat 500, Fiat Doblo, následuje Toyota, Jeep; Volkswagen, Dacia, Škoda. Vedoucími značkami v prémiovém segmentu jsou BMW, Audi a Mercedes. Nové i ojeté vozy se do Ruska dovážejí z Litvy nejčastěji, nejčastěji se kupují vozy, jejichž stáří se pohybuje od 3 do 5 let, neboť tato kategorie stáří vozu je pro celní odbavení optimální. V Litvě si můžete auto koupit na specializovaných automarketech v Siauliai, Kaunasu, Klaipedě a největším ve městě Vilnius. Dalším oblíbeným způsobem je najít požadovaný model na internetu a kontaktovat prodejce a projednat podmínky nákupu. Dodávka aut z Litvy je o něco jednodušší než z evropských zemí Litva se nachází mnohem blíže Rusku a má společné hranice s Kaliningradskou oblastí a Běloruskem. To jsou důležité body, které je třeba zvážit, pokud plánujete koupit levné auto. Navzdory kolísání směnného kurzu rublu jsou ceny aut v Litvě nižší než v Rusku. Auto se na evropských silnicích opotřebovává podstatně méně, což vám umožňuje být si jisti jeho kvalitou.

Z Litvy do Ruska se dovážejí nejen auta, ale i autodíly. Náhradní díly zahrnují všechny prvky automobilů, které mají zpravidla individuální sériová čísla:

  • převodovky (automatické nebo manuální převodovky);
  • dieselové a benzínové spalovací motory;
  • tělesa a jejich prvky;
  • podvozky a kabiny;
  • prvky interiérů automobilů;
  • závěsné prvky;
  • brzdové prvky;
  • a mnoho dalších autodílů.

Celní odbavení náhradních dílů na automobil lze provést na běžné (nespotřební) celnici.

Z Litvy do Ruska se dovážejí veterány starší 30 let, které mají kulturní a historickou hodnotu. Technický stav těchto vozidel musí splňovat zvláštní požadavky. Celní odbavení historických automobilů by mělo být prováděno na celních stanovištích speciálně určených pro kulturní statky, nikoli na stanovištích pro vozidla. Na taková auta se PTS nevydává! Veteráni nejsou určeny k jízdě na veřejných komunikacích; mělo by se s nimi zacházet jako s muzejními kusy.

Kupující auta si musí vybrat auto, koupit ho a dodat do Ruska. Zároveň musí projít celním odbavením, obdržet EPTS a zaregistrovat se u dopravní policie.

Důležité! Vozy, jejichž ekologická třída je nižší než Euro-4, nelze do Ruska dovážet! S výjimkou kulturních hodnot!

Způsoby dovozu automobilů do Ruska z Litvy:

  1. Svým tempem můžete buď osobně řídit, nebo být doprovodnou osobou. Tato metoda je často používána jednotlivci a je považována za nejdostupnější a nejlevnější;
  2. Motorovým nosičem na automobilovém nosiči nebo v korbě nákladního automobilu;
  3. Po moři v kontejneru z litevského přístavu do ruských přístavů: Petrohrad, Novorossijsk, Vladivostok. Metoda není rychlá a ne vždy nákladově efektivní;
  4. Dodávka vzduchu. Metoda je rychlá, ale drahá;
  5. Po železnici, ve vagónu nebo na plošině není tato metoda nejoblíbenější.

Způsob doručení se vybírá individuálně s ohledem na: přání kupujícího, cenu vozu a riziko spojené s doručením.

Auta dovezená z Litvy do Ruska musí být proclena. Absolvování celního odbavení je povinnou fází dovozu automobilu, po které můžete získat SPZ (čísla). Celní odbavení automobilu se provádí na celních stanovištích speciálně určených k tomuto účelu. Aby celní odbavení nebylo dlouhé a nevyžadovalo zbytečné náklady, musíte dobře znát celní pravidla. Pokud nemáte potřebné znalosti a zkušenosti nebo se cítíte nejistí, pak je lepší kontaktovat naše specialisty, kteří vám pomohou dokončit celní odbavení bez prodlení!

Potřebujete odbavit auto přes celní řízení? – Pomůžeme ti!

Vlastnosti celního odbavení automobilů (vozidel) z Litvy do Ruska jednotlivci

Zvláštností celního odbavení automobilů dovezených jednotlivci z Litvy do Ruska je nutnost připojení k systému GLONASS. Spolu s předložením celního prohlášení musí být celním orgánům předloženy doklady o připojení. Při proclení musí fyzické osoby zaplatit clo stanovené rozhodnutím Rady EHS ze dne 20.12.2017. prosince 107 N XNUMX, které se skládá z cla, recyklačního poplatku a jednotné celní sazby, jejíž výše závisí na stáří vozu, jeho cena a objem motoru. Fyzické osoby neplatí spotřební daň!

Dokumenty a informace pro celní odbavení aut z Litvy
v Rusku jednotlivcem:

  1. Smlouva o prodeji;
  2. Technické osvědčení;
  3. cestovní pas kupujícího osobního automobilu;
  4. SNILS;
  5. DIČ na formuláři;
  6. Platba zálohy na celnici předem (v případě potřeby);
  7. Dokumenty pro instalaci GLONASS;
  8. SBCTS – doklad o bezpečnosti konstrukce vozidla;
  9. Úhrada recyklačního poplatku.

Vlastnosti celního odbavení automobilů (vozidel) z Litvy do Ruska právnickými osobami a jednotlivými podnikateli

Jedním z rysů celního odbavení automobilů z Litvy právnickými osobami nebo jednotlivými podnikateli (IP) je kontrola přítomnosti značky výrobce v ROIS (registr duševního vlastnictví). Držitelé autorských práv zadávají názvy ochranných známek do ROIS, aby chránili své zájmy, pokud je v ROIS zahrnuta ochranná známka automobilu, musíte získat povolení – plnou moc od držitele autorských práv v Ruské federaci.

Výše cla placená právnickými osobami a fyzickými osobami podnikateli je výrazně vyšší než u fyzických osob. Skládají se z poplatků za celní odbavení, dovozních cel, spotřebních daní, DPH a recyklačních poplatků.

Dokumenty a informace pro celní odbavení automobilů v Rusku
právnická osoba nebo fyzická osoba podnikatel:

  1. Smlouva o prodeji;
  2. Faktura za platbu vozidla;
  3. Registrace právnické osoby nebo fyzického podnikatele u cel;
  4. Technické osvědčení;
  5. Platba zálohy na celnici předem (pokud je auto plánováno dovézt vlastní silou);
  6. Dokumenty pro instalaci GLONASS;
  7. OTTS nebo SBCTS v závislosti na stáří vozu;
  8. Úhrada recyklačního poplatku.

Kalkulačka celního odbavení pro auta z Litvy

Tato kalkulačka vám umožňuje provést předběžný výpočet nákladů na clo při dovozu automobilů z Litvy do Ruska pro fyzické a právnické osoby.

Celní platby za celní odbavení automobilu jednotlivcem

Výše cla za proclení automobilu fyzickou osobou je stanovena rozhodnutím č. 107 ze dne 20.12.2017. prosince XNUMX a není třeba platit spotřební daň.

Tabulka 1 ukazuje jednotné sazby splatných cel a daní.

Tabulka 1. Cla na automobily z Litvy pro fyzické osoby

Osobní automobily (kromě automobilů speciálně určených pro lékařské účely) a jiná motorová vozidla určená především pro přepravu osob, zařazená do čísla 8703 komoditní nomenklatury EAEU pro zahraniční ekonomickou činnost (kromě vozidel uvedených v odstavcích 1 a 4 tabulky 2 ve 107 řešeních):

Pro vozy mladší 3 let:

Pro vozy starší než 3 roky, ale ne starší než 5 let:

Pro vozy starší 5 let:

Z tabulky můžeme usoudit, že nejvýnosnější je celní odbavení ojetých vozů z Litvy ve věku od 3 do 5 let!

Recyklační poplatek při dovozu auta se platí jednorázově. Je určen k likvidaci vozidla po vyřazení z provozu. U fyzických osob se výše recyklačního poplatku odvíjí od stáří vozu.

Tabulka 2. Recyklační poplatek za automobily z Litvy pro jednotlivce

1. Elektrická vozidla, včetně vozidel s hybridním motorem sekvenčního typu (s výjimkou elektrických vozidel vybavených jinými typy hybridních motorů):

1.1. Preferenční recyklační poplatek 2, pro osobní potřebu (celní odbavení podle celního prohlášení cestujícího)

1.2. Komerční recyklační poplatek 3, na zboží dovezené jednotlivci, které není pro osobní potřebu (druhé auto do 1 roku nebo určené k likvidaci do 1 roku nebo proclené na základě prohlášení o zboží)

2. Osobní automobily (včetně pickupů podléhajících celnímu odbavení jako osobní automobily), v závislosti na objemu motoru:

2.1. Preferenční recyklační poplatek, pro osobní použití (celní proclení podle prohlášení cestujícího), v závislosti na objemu motoru:

ne více než 1000 metrů krychlových cm

přes 1000 metrů krychlových cm, ale ne více než 2000 metrů krychlových. cm

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button