ŠkodaŠkoda Octavia

Což je lepší Opel Astra nebo Škoda Octavia

Podělte se o své názory, prosím. Stejná cena. Záruka na Škodu je 2 roky, na Opel 3. Ve Škodovce je jediná příplatková výbava klimatizace a rádio. V Opelu vše až po parkovací senzory. Obě jsou mechanické Zpráva byla upravena uživatelem dne 18 ve 08:2011

Jsem pro Opel. Navíc za stejné peníze je více příplatků

Proč je Opel Astra dobré auto :nose:

Něco špatně. To nemůže být. Možná jeden má motor 1,4 a druhý 1,8? I když jsem samozřejmě pro Astru.

Všechno. Motor je v obou 1.6. Astra model 2010. Je to dobrá sleva.

no ano, to je pravda, každé léto mají slevy na loňskou sestavu. nějak to padne do oka, protože jsou to samí Astrenové, jen je to staré.

Anděl slz
Jsem pro Opel

:dada: my máme astru – jsme moc rádi

Ne, byl vyroben v roce 2011. Právě vyšel nový model. Je tam také, ale o 150 tisíc dražší, když se na něj podíváte ve stejné konfiguraci

Podstupujete často opravy? Jak dlouho jezdíš s Opelem?

я
Podstupujete často opravy? Jak dlouho jezdíš s Opelem?

Teď už jen musíme podstoupit tříletou údržbu. TTT, nebylo potřeba seriozních oprav (pouze byly vyměněny žárovky a pojistky)

Sahara
Máme Astru – jsme velmi spokojeni

+++++ plně vybavená – krása

podle toho, kolik let bereš, pokud na záruční dobu tak Opel, pokud na dlouhou dobu tak určitě Škoda – je spolehlivější.

Máme astru, už je stará, jsme moc šťastní!

Můj manžel a já jsme moc chtěli Octavii, ale nemohli jsme si dovolit peníze. Vzali jsme ojetý Opel Astra, je to super auto. Nelitovali jsme, byli jsme velmi spokojeni. Ale podle recenzí je spolehlivější Škodovka.

NatalyaLI
Ale podle recenzí je spolehlivější Škodovka.

Ani náhodou. Byl jsem zklamaný.

Ruská montáž Astra. Jsem pro Škodu Zpráva byla upravena uživatelem dne 18 v 08:2011

Škoda je nyní také ruská

jen návštěvník
Jekatěrinburg

Škoda je 1000x lepší a spolehlivější Vezměte si ji a nebudete litovat!

Také trpěli a vybrali si astru.

Třídveřová Astra se mi moc líbí

jen návštěvník
Jekatěrinburg

Někteří mí přátelé vzali Astru a na konci prvního roku se jim porouchali a stále mají problémy. A mám ho už tři roky a ne jeden (fuj, fuj.)

Kalina Malinová®.
Který si objednáte, ten dostanete.

to znamená, že si můžete vybrat továrnu?

Ale jaký má smysl udržovat závod v Kaluze, když se vše zasílá z České republiky s mírným přeplatkem? Proč si majitelé BMW kupují naši montáž? Nevěřím, že s 1,5-3 miliony v kapse ušetří na dodávce z Německa.

PS Ruský stát si vše dlouho promyslel a spočítal – neposerte to!

Všechny sekce

Nejste přihlášeni a nemůžete zanechávat zprávy.
Pro přihlášení klikněte na tento odkaz (po přihlášení budete vráceni na stejnou stránku).

  • Kontaktujte nás
  • Reklama
  • Телефон редакции: +7(912)244-87-87

Jakékoli použití materiálů U-mama.ru je možné pouze s předchozím písemným souhlasem TsTV JSC.
Správa stránek nenese odpovědnost za obsah zpráv zveřejněných na fórech, nástěnkách, recenzích a komentářích k materiálům.

Srovnání vozů Škoda Octavia a Opel Astra

boční pohled na Škoda Octavia a Opel Astra

Srovnání dvou německých vozů (a Octavie i přes stylistické rysy zavedené českými designéry konstrukčně vzniklo v Německu) sleduje především kvalitativní ukazatele.
Nejnovější generace Octavie, postavená podle modulárního designu na platformě MQB společné masovým modelům VW, má méně individuálních designových rozdílů, zatímco Opel Astra (také uvedený na trh mnohem později) je unikátnější.

Princip modulární příčné matrice je velmi výhodný ve výrobě, zjednodušuje montáž na montážní lince, umožňuje měnit rozvor, ale standardizuje modely Volkswagen z hlediska technických parametrů, konstrukčních možností a omezuje použití originálních konstrukčních řešení. Oba modely mají společnou orientaci na trhy východní Evropy (Rusko, Turecko, Ukrajina, země bývalého socialistického tábora).

Exteriér, interiér „Odnoklassniki“

modrá Škoda a modrý Opel

Nejsprávnější srovnání by byly hromadné verze karoserie. Hlavní strukturou karoserie pro Opel Astra byla karoserie sedan klasického tvaru. Škoda ve třetí generaci Octavie si zachovala vzácnou karoserii liftback (uprostřed mezi hatchbackem a sedanem).

Nezávislost českých automobilových designérů je vyjádřena reliéfy kapoty, tvarem stylového předního nárazníku a obrysy integrované mřížky sání vzduchu.

šedá Škoda Octavia

Vzhled čtvrté generace Astra se po restylingu (2012) ještě zlepšil. Řada odborníků považuje vůz Astra za designově nejoriginálnější mezi sériově vyráběnými německými modely. Kapkovité obrysy sedanu jsou zdůrazněny úzkým štěrbinovitým falešným chladičem, klenutým uspořádáním všech lesklých prvků přídě a mohutným reliéfem předního nárazníku. Originální tvary optiky hlavy (včetně „očí“ a „řas“ dvojitých mlhových světlometů) opticky zvětšuje objemový přívod vzduchu.

Tříobjemové proporce sedanu Astry jsou zdůrazněny linií střechy, rozdělením zasklení oken do čtyř částí, chromovanými lištami, spodní částí dveří a prolisy podběhů. Při pohledu z profilu je patrná touha obou modelů mít tvar kupé, vyrovnávající objem tradičního kufru.

červený Opel Astra

Z hlediska možností výběru barev je pro potenciální kupce lepší Škoda. Všechny modifikace, kromě čtyř základních barev, jsou nabízeny v devíti doplňkových volitelných barvách. K originálním dílům můžete přidat tvar značkových odlehčených kol, plastové karosérie pro kombíky a poniklované výlisky.

V interiéru Opelu Astra jsou nápadné hluboké studny přístrojů v chromovém rámu, středová konzola s velkou obrazovkou a obrovské množství tlačítek. Podle automobilky je takové zařízení (tlačítko pro každou funkci menu) ergonomičtější a dá se na něj rychle zvyknout. Obecně platí, že hladké, zakřivené linie „palubní desky“, velké konzoly, která se mění ve středový tunel, vypadají krásně. Interiér Opelu Astra je z hlediska barevné kombinatoriky povrchových úprav lepší.

Designově lakoničtější interiér Škody Octavia vyniká novou přístrojovou stupnicí využívající radiální digitalizaci, která je pro všechny české modely zásadně nová. Neobvyklé úhly pohledu na ukazatele rychlosti a otáčky motoru si hned nezískaly příznivce, ale touha po originalitě je zřejmá.

Pokud jde o promyšlenou ergonomii, pohodlí zadního prostoru a nastavení předních sedadel, interiéry jsou navrženy s německou precizností a pedantstvím, které nevzbuzuje žádné stížnosti.

Technické vlastnosti modelů

tmavě šedý Opel Astra

Pro evropské kupce je na tom z hlediska výběru lépe česká Škoda Octavia, která kromě benzinových verzí nabízí dva dvoulitrové turbodiesely (184, 150 k). Jejich evropské výhody jsou snížení hmotnosti, splnění norem Euro VI a vyšší účinnost. Čtyři benzinové jednotky Opelu Astra jsou oproti nim v objemu a výkonu nižší.

Ve skutečnosti se ruským řidičům prezentuje zážehový motor TSI Škody Octavia (1,8 l, 179 k) a atmosférický benzinový motor Opel Astra s indexem XER (1.6 l, 115 k). V této soutěži vítězí Škoda Octavia, protože Rusové tradičně preferují výkonné motory. Nejvýkonnější motor Opel tohoto modelu, přeplňovaný LET (1,6 l, 170 k), který má nižší výkon, mate kupující potíže s opravou turbíny a její krátký zdroj.

Škoda octavia čelní pohled

Převodovky obou modelů (Škoda Octavia má tradiční šestistupňový manuál, robot DSG, Astra má manuální, šestistupňový automat) nevzbuzují žádné stížnosti a jsou považovány za spolehlivé.

Z hlediska konfigurace jsou principy české automobilky koncernu Opel podobné – základní verze jsou vybaveny minimálně (v moderním slova smyslu), sada doplňkových možností zahrnuje maximální výbavu.

I špičkové konfigurace lze doplnit o navigátory, ostřikovače světlometů, adaptivní tempomat, parkovací senzory a multimediální systémy.

Ceny ruských modelů jsou také srovnatelné; Opel Astra se prodává za ceny od 679900 1,6 rublů (s motorem 895 l) až 900 589900 rublů (s automatickou převodovkou). Oficiální prodejci nabízejí Škodu Octavia za 1,2 899900 rublů (1,8 l, manuální), XNUMX XNUMX rublů (XNUMX l, robotická převodovka).

Zajímavé:
Jak natřít třísky tužkovou barvou pro retušování karoserie Škoda Yeti.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button