Vw passat b3

Jak utáhnout ruční brzdu na vw passat b3

V kabině. Potřebuji vytáhnout zadní popelník – a je tam letadlo, ve kterém jsou našroubované oba kabely. Tady.

VW Passat B3 90 kombi, 1.8 RP, posilovač řízení – Prodáno.

alx

Hlavní poradce

Zprávy 235 Reakce 4 City Riga Auto Audi A4 B7 2.0 BRD 2007

Nedávno jsem měnil zadní destičky a úplně zmizela ruční brzda.
zatáhl tohle svinstvo pod popelník až na doraz a teprve pak se to trochu objevilo
co to je?? levé polštářky?

Zoomair

Hlavní poradce

Zprávy 227 Reakce 1 Město Žádné

Měl jsem podobný případ. Jetta GTI, EV, zadní kotoučové brzdy. Jde o to, že pokud ruční brzdu delší dobu nepoužíváte, má tu hloupou vlastnost, že kysele, zvláště proto, že zadní kotoučové brzdy VW podle mého názoru nejsou vyrobeny příliš promyšleně. Nebo stará dobrá W124 Po výměně zadních kotoučů a destiček (samozřejmě sundané lanko ruční brzdy, ale předtím se nepoužívala ruční brzda) se objevila zajímavá kravina – ruční brzda se utáhne, kola se zablokují, když ji povolíte, podložky se nestrhávají. Lezeme pod auto a koukáme na systém. Lanko přitáhne určitou konzolu, když ji uvolníte, konzola by se působením pružiny měla vrátit zpět a tím uvolnit brzdu. V mém případě jsem musel tento držák ručně přitáhnout šroubovákem k sobě, aby se válec zatáhl a uvolnil disk.
Systém, věřím, funguje dobře, když je auto nové a válec není zakyslý. V našem případě je auto 17 let staré. Léčba. První cesta je obtížná. Vyjměte celý třmen a projděte celý mechanismus. Jakmile vylezete, je vhodné po cestě vyměnit všechny prašníky a těsnění. Druhý způsob je jednodušší. V místě upevnění tohoto držáku (mezi držákem a třmenem) je malá mezera. Takže do něj musíte velkoryse nasypat nějaký odpad, jako je WD-40, a to by mělo být nejlépe provedeno s asistentem: jeden v autě zatáhne a uvolní ruční brzdu a druhý stříkne Vedashku do díry a zároveň čas ručně zatáhne držák do původní polohy. Říkám hned: hemoroidy – můj respekt! Navíc to nebude možné vyléčit najednou: mechanismus musí být správně vyvinut, aby slabá pružina sama stáhla držák zpět. Trvalo mi to měsíc a půl a 50 litrů piva. 3x týdně jsem lezl pod auto.
Takže pro někoho může být jednodušší třmen předělat.
Výsledek ale předčil očekávání. Ruční brzda ožila, i když zpočátku mírně držela kotouč a zpomalovala. Ale pak je vše v pořádku.

Zajímavé:
Kde je umístěn termostat pro volkswagen passat b3.

Jetta GTi, 1.8 EV, 112 hp 1987 (prodáno)
Golf3, 1,6 ABU, 1993
Audi 100 Avant 2.0 AAE, 1994 Vladimír

alx

Hlavní poradce

Zprávy 235 Reakce 4 City Riga Auto Audi A4 B7 2.0 BRD 2007

pánové mi řekli chytrou věc:

Ukazuje se, že tato ruční brzda by se měla utáhnout sama a není třeba lézt pod popelník!
Pokud se neutáhne, problém je v napínacím mechanismu! Ještě nevím, kde je, ale brzy ho najdu!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button