Vw passat b3

Jak rozebrat rozdělovač passat b3

Úplné odstranění rozdělovače zapalování je nutné pouze při větších opravách. U motorů se systémy VEZ a Ke-Motronic je rozdělovač zapalování umístěn na straně hlavy válců. Zde je popsáno, jak odstranit rozdělovač z motorů vybavených zapalovacími systémy TSZ a Digifant.

Odstoupení

Odpojte zemnící kabel baterie.

Instalace klikového hřídele motoru do polohy odpovídající TDC v okamžiku zážehu pro válec 1.

Zařaďte neutrál a zatáhněte ruční brzdu.

Pomocí centrálního šroubu zajišťujícího řemenici ke klikovému hřídeli otočte klikovým hřídelem ve směru hodinových ručiček.

Pozor: V závislosti na modelu vozu pro zatáčení! hřídel motoru může vyžadovat delší objímku, jako je HAZET 880TZ-1S 3/8″. Další způsoby otáčení klikové hřídele: zařaďte 4. nebo 5. rychlostní stupeň b pohněte vozem nebo zvedněte vůz vpředu a otáčejte předním kolem, zatímco je zařazen rychlostní stupeň.

Otáčejte klikovým hřídelem, dokud drážka na řemenici není v zákrytu se šipkou na krytu ozubeného řemene -B-. Současně se značka na setrvačníku ve skříni spojky musí shodovat s montážní značkou -A-.

Zkontrolujte, zda se značka na ozubeném kole vačkového hřídele shoduje s horní hranou krytu. V případě potřeby otočte klikovým hřídelem o 1 otáčku.

Odstraňte vysokonapěťové vodiče nebo kryt z rozdělovače stisknutím upínací konzoly na jedné straně pomocí šroubováku.

Odpojte hadici od podtlakového regulátoru časování zapalování.

Pokud existuje, odstraňte plastovou krytku (zátku) z upínacího šroubu na základně rozdělovače zapalování. Čepice je zničená.

Odšroubujte upínací šroub základny rozdělovače, sejměte přítlačnou desku a vytáhněte rozdělovač zapalování.

Pozor: Neměňte seřízení motoru s demontovaným rozdělovačem.

Instalace

Před montáží zkontrolujte, zda je hřídel motoru v poloze TDC pro válec 1. To znamená, že značky na řemenici klikového hřídele a tím i na setrvačníku a ozubeném kole vačkového hřídele se musí současně shodovat.

Do otvoru rozdělovače zapalování umístěte hnací čep hřídele olejového čerpadla rovnoběžně s klikovým hřídelem (podélná osa motoru).

Umístěte běžec rozdělovače tak, aby značka na jazyku byla proti prohlubni na okraji těla rozdělovače. K tomu je třeba sejmout protiprachový uzávěr.

Vložte rozdělovač zapalování do této polohy a zajistěte jej svěrací lištou a šroubem. Nezapomeňte nainstalovat O-kroužek.

Vyjměte jezdec rozdělovače, nasaďte protiprachový uzávěr a jezdec rozdělovače znovu nainstalujte. Lehce otočte v různých směrech, abyste zkontrolovali, zda je jezdec pevně nainstalován.

Vyčistěte vnitřek krytu rozdělovače zapalování a nainstalujte jej na místo, viz níže v této kapitole.

Připojte hadici k podtlakovému regulátoru časování zapalování.

Připojte zemnící vodič k baterii.

Upravte časování zapalování.

Zajímavé:
Jak odstranit vložku zámku kufru na passat b3 kombi.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button