Vw passat b3

Jak odstranit hřeben řízení z passatu b3

- - - --

  • Členové
  • Pip
  • Příspěvky: 0

    Odesláno 27. března 2014 – 23:38

    K této práci potřebujete klíče pro 13, 17, 19, 22. Plynový klíč, plastové spony k zajištění krytů. Pokud je tam díra, super. Pokud není žádná díra, musíte zvednout přední část vozu. Auto instalujeme na bloky. [attachment=63758:media/kunena/attachments/654/1_2014-03-27-9.jpg] Nejprve musíte sundat kola. [attachment=63759:media/kunena/attachments/654/2_2014-03-27-9.jpg] Odšroubujte konce spojovací tyče. [attachment=63760:media/kunena/attachments/654/3_2014-03-27-9.jpg] Zasáhneme a uvolníme trakci. [attachment=63761:media/kunena/attachments/654/4_2014-03-27-9.jpg] Kardan a hřídel řízení s hřebenem jsou zajištěny šroubem. [attachment=63762:media/kunena/attachments/654/5_2014-03-27-9.jpg] Musí se odšroubovat. Proto zvedáme kryt. Nyní je třeba pracovat pod autem. Odstraníme gravitsap. [attachment=63763:media/kunena/attachments/654/6_2014-03-27-9.jpg] [attachment=63764:media/kunena/attachments/654/7_2014-03-27-9.jpg] Kolejnice je držena na místě 4 šrouby, je třeba je odšroubovat. Poté odstraňte držáky, které zajišťují kolejnici. Nechte šrouby na místě. [attachment=63765:media/kunena/attachments/654/8_2014-03-27-8.jpg] Vyjměte kardan. [attachment=63766:media/kunena/attachments/654/9_2014-03-27-6.jpg] kolejnici se mi nepodařilo úplně odstranit. Nejprve jsem odšrouboval tyče. Poté odšrouboval pojistnou matici a spoj s tyčí. [attachment=63767:media/kunena/attachments/654/10_2014-03-27-6.jpg] Nyní je velmi důležitý okamžik. Když našroubujete klouby na Volkswagen Passat B3, nezašroubujte je až na doraz. Stačí deset až dvanáct otáček. Takže na tyčích řízení nemusí být dostatek závitů. Sbíráme všechno. Míříme k seřízení kola.

    Hřeben řízení Volkswagen Passat B3: oprava nebo výměna

    Autor: Alexander Khryak 26.06.2020 Doba čtení: 4 minuty 12 991 komentářů zobrazení 2

    I notoricky známá německá kvalita a spolehlivost, které jsou německým Volkswagenům, včetně VW Passat b3, vlastní, jsou tváří v tvář času a terénním podmínkám bezmocné. Rozbité silnice nemají nejlepší vliv na komponenty a části vozu, včetně hřebene řízení. Aby se předešlo vážným problémům, je důležité „chytit“ poruchu včas. Oprava nebo výměna hřebene řízení Volkswagen Passat B3? Na čerpací stanici nebo vlastníma rukama? Podívejme se na tyto problémy.

    Zajímavé:
    Jak vyměnit bezpečnostní pás passat b3.

    Zařízení hřebenu řízení na Passat B3

    Hřeben řízení je poměrně jednoduchý mechanismus, který přenáší síly z volantu na tyče. Pomocí hřebenu se kola otáčejí synchronně. Princip fungování je také jednoduchý a pokud máte znalosti a dovednosti, můžete problémy diagnostikovat, upravovat a opravovat vlastními rukama. Pomohou návody, schémata, videa na internetu a rady zkušených.

    SKUTEČNOST! Zpočátku byl B3 vybaven mechanickým řízením. Posilovač řízení vstoupil do sériové výroby v roce 1992 a byl instalován na dieselové motory.

    Hlavní součásti

    Mechanismus řízení vozu Volkswagen Passat B3 zahrnuje:

    1. Jezděte. Jeho součástí jsou tyče, řemen s rozměry odlišnými pro naftové a benzínové verze.

    2. Posilovač řízení (posilovač řízení) zahrnuje:

    čerpadlo;
    distributor;
    silový válec;
    nádoba na olej (pro automatickou převodovku);
    Chladič kapaliny posilovače řízení – trubka položená pod přední částí vozu.

    DŮLEŽITÉ! Kapalina posilovače řízení se podle výrobce nemusí vyměňovat po celou dobu životnosti, ale každých 30 tisíc kilometrů je nutné kontrolovat její hladinu.

    Hlavní „nemoci“ reiki

    Důvody „nemocí“ kormidelníka jsou z velké části vysvětleny špatnými cestami. Ruské tratě na rozdíl od evropských ani nelze označit za ideální. „Německý“ Volkswagen, stvořený pro vysoce kvalitní silnice, začal být vrtošivý, mrzutý a postupem času oznámil své neduhy:

    • únik kapaliny posilovače řízení;
    • zatěžování volantu, jeho neúplný nebo obtížný návrat do výchozí polohy;
    • výskyt klepavých zvuků při jízdě po nerovném povrchu.

    Pro stanovení přesné diagnózy bude nutná návštěva odborného servisu. Specialisté na speciálním stánku provedou automatickou diagnostiku celého vozu. I když „zkušení“ motoristé dokážou řadu závad rozpoznat sluchem.

    Čtěte také: Opravy, diagnostika a pozáruční servis vozů Volkswagen

    Co si vybrat: oprava nebo výměna

    „Pokročilí“ majitelé automobilů, vyzbrojení schématy a pokyny a sledováním tematického videa na internetu, mohou drobné problémy vyřešit vlastníma rukama. Vypořádejte se například s úkoly, jako jsou:

    • výměna botičky;
    • eliminace úniků kapaliny posilovače řízení: stačí vyprázdnit systém a vyměnit trubky;
    • nastavení napnutí řemene;
    • kontrola řemenice hydraulického čerpadla;
    • kontrola hřídelového kříže;
    • montáž nových koncovek táhla (opotřebené části jsou příčinou vůle a klepání).

    Některé „boláky“ lze léčit opravou. Tam, kde nepomohou, bude nutná výměna.
    Pokud nemáte žádné zkušenosti, je lepší kontaktovat servis.

    Pokyny krok za krokem pro opravu stojanu

    Úspěch závisí na správné volbě opravné sady.

    RADA! Doporučuje se vzít stavebnici Bossca (katalogové číslo – 01215). Má vše, co potřebujete.

    1. Odstranění horního konce podpěrného sloupku.
    2. Demontáž držáku držáku motoru k levé zadní podpěře.
    3. Demontáž levého kola.
    4. Uvolnění stojanu z pomocných rámů (k tomu je třeba odšroubovat svorky).
    5. Odstranění ochrany, která skrývá hnací hřídel hřídele řízení.
    6. Odpojení všech hadic a hadic vedoucích do nádrže.
    7. A vlastně i vyjmutí samotného regálu, se kterým pak můžete pracovat – smontovat, rozebrat, seřídit, vyměnit díly nebo ho jednoduše poslat do šrotu a nainstalovat do auta nový.

    Nastavení volantu

    Hřeben řízení se nastaví, když je zjištěna vůle. Podle norem výrobce by jeho hodnota neměla přesáhnout 10 stupňů. Pokud je to více, musíte jej upravit pomocí speciálního šroubu.

    Je třeba dodržovat pravidla:

    • Jemnost: utahování probíhá hladce, pomalu, bez trhání.
    • Úhel: Kola auta jsou nastavena pod úhlem 90 stupňů.
    • Týmová práce: úpravy budou jednodušší ve dvojici. Jeden nastavuje nastavovací šroub, druhý otáčí volantem, aby se vyhnul jeho klínu.
    • Testování: Testování je vyžadováno po dokončení jakéhokoli nastavení.

    DŮLEŽITÉ! Nastavení šroubu musí být provedeno v souladu s parametry výrobce. Musíte pochopit: čím pevněji je seřizovací šroub utažen, tím menší je stupeň otáčení kol. A to je snížení ovladatelnosti. Správně seřízený volant by se měl po otočení automaticky vrátit do původní polohy.

    Místo závěru

    S vysokou mírou pravděpodobnosti se ve všech VW Passat b3, z nichž poslední sjel z montážní linky v říjnu 1993, opakovaně měnilo vše, co bylo možné, včetně hřebenů řízení. Je důležité si uvědomit, že se jedná o jeden z nejvíce nenáročných a nekomplikovaných prvků. Hlavní věcí je pravidelně sledovat jeho výkon a poslouchat zdraví vašeho Volkswagen.

  • Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Back to top button